<

Здорове харчування – тренд, який приносить користь організму. Поради від експерта

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 26.11.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
66
/ Коментарі відсутні

Словосполучення «здорове харчування» чули всі, але що воно означає знають далеко не всі. Усіляки ток-шоу перетворили це словосполучення на тренд. Звісно, це добре, ділиться з БУГом думкою експерт зі здорового харчування, володимирчанка Світлана Філюшкіна, адже в моду входить звичка бути здоровим. Тренд приносить користь.

Здоровим можна назвати харчування, коли людина отримує з їжею необхідну кількість енергії для нормального функціонування організму, фізичної активності та підтримує і покращує здоров’я людини. Здорове харчування виключає з раціону все «харчове сміття», а це продукти з поганеньким хімічним складом, які містять ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти, транс-жири та інше.

Експерт підготувала кілька порад для того, щоб харчуватися здорово.

“При переході на здорове харчування вже на мінімальних термінах (2-3тижні) будуть помітні зміни. Зникають прищі, міцнішають нігті, стає здоровішим волосся та налагоджується травлення вцілому, пропадає важкість в шлунку, бо ви не переїдаєте”, – розповідає Світлана.


Також вона наголошує, що якщо ще ввести мінімальні фізичні навантаження, то тіло приходить в тонус та як бонус: мінус 2-3кг.

“Можна мучити себе дієтами, детоксами, потім зриватися і їсти все під ряд і набирати ще більше, бо організм, отримавши шок, буде запрограмований на запасання. А можна просто перестати травити себе шкідливою їжею”.

“Часто люди говорять, що в них немає часу готувати корисну їжу, не можуть відмовитись від чогось смачно-шкідливого або ж кажуть, що наші бабусі/дідусі їли картоплю зі шкварками та закусували її хлібом, а потім ще запивали чаєм з 3-ма ложками цукру і пончиком в пудрі. Але мушу зауважити, тоді не було фаст-фуду і наші предки не сиділи по півдня за гаджетами, а працювали та витрачали в рази більше енергії.


Експерт розповідає, що цілком можливо в 40 років мати тіло та здоров’я 25-річного. І ось тут потрібно обирати: їсти шкідливу їжу та говорити, що обмеження роблять вас не щасливими, або приводити себе в порядок і радіти відображенню в дзеркалі.

Для тих, хто обирає останнє – основні правила здорового харчування:

  1. Не переїдайте  та дотримуйтесь своєї енергетичної цінності раціону. Їжте стільки, скільки витрачаєте.
  2. Старайтеся їсти різноманітну їжу, щоб ваш тижневий раціон нараховував біля тридцяти найменувань продуктів. Надавайте перевагу складним вуглеводам (каші, макарони з твердих сортів пшениці, хліб з цільнозернового борошна або з висівками, бобові, овочі, гриби, свіжі фрукти) та зведіть до мінімуму прості вуглеводи (цукор, вироби з борошна першого ґатунку, випічка, солодощі);
  3. Насичуйте раціон клітковиною – овочі, фрукти, насіння, горіхи, необроблені зерна злаків. Потрапляючи в організм, клітковина вбирає вологу разом з жирами та шлаками і сприяє їх виведенню. Обирайте нежирні сорти м’яса та обов’язково їжте рибу, яйця, молочні продукти з нормальною жирністю.
  4. Окрім різноманітності їжте збалансовано, адже організму необхідні всі білки/жири та вуглеводи.
  5. Прокинувшись вранці випивайте склянку води, а також пийте свою денну норму (за рекомендаціями Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я це 30 мл на 1 кг маси тіла;
  6. Дотримуйтесь режиму харчування та сну. Їжте невеликими порціями 5-6 разів в день. Три основні прийоми та два-три легеньких перекуси, таким чином ви не доводите себе до страшенного голоду і не переїдаєте. А також їжте після 18:00, головне за 3-4 години до сну.
  7. Ведіть активний спосіб життя, ходіть більше або ж займайтеся спортом. Фізичні навантаження це не лише красиво, це ще й здорове, сильне та витривале тіло.
  8. Шукайте задоволення в спілкуванні, хобі, спорті, а не лише у їжі.

“Головне: перш, ніж щось з’їсти подумайте, чи принесе воно вам користь”, – наголошує Світлана Філюшкіна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок