<

Завершальна сесія 2014 року відбулася у Володимир-Волинській міській раді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 23.12.2014 / Володимир / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Не зважаючи на передсвятковий настрій, 32 депутатів із 35 прибули на 40 сесію міськради, аби вирішити важливі питання життєдіяльності міста. Перелік питань для розгляду сягав аж 32 пунктів, більшість з яких стосувалися питань міського землеустрою.

Хоч проекти запропонованих рішень розглядались попередньо на профільних комітетах, однак деякі з них викликали досить жваве обговорення. Зокрема, дехто з народних обранців обурювався виділеними 36 тисячами гривень на облаштування ями для стрибків у міській спортивній школи. Аргументи – це не найбільша необхідність у цей складний період, хоча директор спортшколи вважає, що діти варті того, аби раз за 10 років виділити кошти із міського бюджету на спортінвентар.

Сумнівалися народні обранці і в необхідності купівлі кольорового принтера за 6,5 тис. грн. для міської ради. Сумнівались, сумнівались, але рішення прийняли позитивне. Петро Саганюк зазначив, що доки Держказначейство виділить кошти на цю потребу, сума може бути замалою, бо курс долара не стабільний.

Затвердили депутати Програму сприяння діяльності співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення на 2015-2017 роки. Документ передбачає комплексне рішення питань співфінансування будівництва мереж водопостачання, водовідведення, електропостачання та вуличного освітлення, доріг з твердим покриттям тощо. Очікувані результати від роботи програми – поглиблення демонополізації ЖКГ, створення системи управителів на ринку житлових послуг, залучення бюджетних та кредитних інвестицій, в тому числі міжнародних фінансових організацій.

Нову Програму соціального захисту затвердили і для інвалідів, що мешкають у Володимирі-Волинському.  Згідно із проектом, у 2015 році планується розширити сферу надання неповносправним соціально-педагогічних послуг (університет третього віку), створення більш зручних для цієї категорії населення вуличних шляхів, відведення в прибудинкових територіях місць для паркування автотранспортних засобів, які належать інвалідам.

Місто у 2015 – 2017 роках здій.снюватиме цільову Програму “Житло для молоді”, за якою можна буде отримати вигідний кредит для придбання житла, будуть залучатися інвестиції для створення молодіжних житлових комплексів та чимало інших кроків на зустріч новоствореним сім’ям.

Затвердили депутати перелік майна міської комунальної власності, що підлягає приватизації у 2015 році, встановили мінімальну вартість місячної орендної плати 1 кв. м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб, змінили вартість орендної плати за користування земельними ділянками. Так, наступного року власники городів у місті за 1 сотку землі сплачуватимуть 20 грн. за рік. Минулого року ця ціна становила близько 7 грн. Сесія прийняла чимало рішень про дозвіл та відмову продажу земельних ділянок, дозволи на виготовлення технічної документації з метою наступної передачі в оренду землі та інше.

Наступного разу народні обранці Володимира-Волинського зустрінуться вже у 2015 року та обговорюватимуть бюджет міста.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер