<

“Завдяки змінам до закону “про вищу освіту” можемо впевнено говорити, що Володимир-Волинський педагогічний коледж буде приймати вступників”, – Микола Савельєв.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:46 | 31.03.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

31-го березня День відкритих дверей у Володимир-Волинському педагогічному коледжі зібрав близько 150-ти потенційних абітурієнтів. Стіни коледжу наступного року на різні спеціальності зможуть прийняти більше 250-ти студентів.

“У першу чергу треба поділитися величезною радістю. 21-го березня Верховна Рада нарешті прийняла зміни до Закону “Про вищу освіту”, які дозволили навчальним закладам нашого типу, тобто коледжам, технікумам, які готують молодших спеціалістів, продовжувати підготовку цих фахівців до 2019-го року. Я безпосередньо брав участь у роботі кількох робочих груп, які проводило Міністерство освіти і науки. Вони проводилися на базі Асоціації вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації. Я впевнений, що ця робота і підключення до неї народних обранців саме і спонукало Верховну Раду прийняти ці зміни та доповнення. Варто згадати і те, що депутат з нашого округу Ігор Гузь проголосував “за”. Він також раніше зустрічався з керівниками вищих навчальних закладів з округу і вислуховував наші пропозиції.

Саме прийняття цих змін і дозволила сьогодні на повну потужність проводити День відкритих дверей. Анонсована ця подія була давно. Ми запрошували майбутніх вступників. Але якби не був прийнятий цей закон, мені та й усім було б важко. Бо, з одного боку, ми б запрошували на навчання, а з другого боку, ми не знали чи будемо приймати цього року вступника чи ні. Зараз же ми можемо впевнено сказати, що заклад буде примати вступників. Ті ж 5 спеціальностей, за якими ми працюємо, будуть чинні, – розповів Микола Савельєв.

Заходи у День відкритих дверей розпочалися в актовому залі, у якому студенти коледжу розповіли про спеціальності, на яких вони навчаються. Після цього була проведена екскурсія. Гості змогли поглянути на виставку виробів декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва авторства студентів. Майбутні абітурієнти, за бажанням, змогли зайти і у гуртожиток та перевірити справність приладів, якість ремонтів тощо. Змогли також завітати до вузівської їдальні та посмакувати тамтешніми стравами, щоправда, за свій кошт.

Днем раніше, 30-го березня, у коледжі відбулася науково-практична конференція з вивчення наукового доробку видатного педагога Йоганна-Генріха Песталоцці.

Учасники наукового студентського товариства з педагогіки та психології представили присутнім дидактичний театр «Дивак із диваків», провели у рамках конференції і майстер-клас. Здивували усіх і арт-перформансом – створили у присутності аудиторії портрет видатного педагога, який би відображав, за думкою організаторів конференції, його справжній характер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця