<

Затримання поліцейських у Володимирі-Волинському: у ДБР повідомили подробиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:24 | 26.02.2020 / Володимир / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Патрульний поліцейський Володимира-Волинського запропонував передати через посередника – колишнього поліцейського хабар у сумі 5 тисяч гривень за непритягнення водія до адміністративної відповідальності.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Львові, затримали інспектора сектору реагування патрульної поліції Володимир-Волинського відділу поліції та його спільника за вимагання та одержання неправомірної вигоди, – повідомляє пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що увечері 9-го січня на одній із вулиць Володимира-Волинського поліцейський зупинив авто за порушення Правил дорожнього руху. Правоохоронець вилучив у водія посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і сказав, що, аби уникнути відповідальності, той має надати 5 тисяч гривень. Проте передавати кошти необхідно не тут і зараз самому поліцейському, а згодом – його знайомому, – повідомили у прокуратурі Волині.

Поліцейський, зупинив легковий автомобіль, підозрюючи водія в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронець запропонував передати гроші через посередника – колишнього поліцейського за непритягнення водія до адміністративної відповідальності та повернення документів.

26 лютого 2020 року слідчі ДБР затримали патрульного та його колишнього колегу під час одержання неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Обом повідомлено про підозру за одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює прокуратура Волинської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки у Волинській області.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер