<

Затоплений підвал ГО «Маяк» у Володимирі: організатори шукають нове приміщення для занять з дітьми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:35 | 18.10.2021 / Володимир / /
Перегляди
1690
/ 1 коментар

На початку жовтня у Володимирі затопило приміщення протирадіаційного укриття, яке знаходиться на вулиці Ковельській, 108. Там молодь проходила спортивно-патріотичний вишкіл у ВПЦ «3-ій полк» та займалася на інших гуртках в об’єднаному молодіжному просторі «Вершина». Організатори шукають нове приміщення та просять владу допомогти.

Керівник громадської організації “Зелений маяк”, яка займається патріотичним вихованням дітей та молоді, Руслан Бормовий розповів журналістам БУГу про ситуацію, яка може зробити неможливим подальше існування клубу.

Клуб працює з 2016-го року, в ньому дітей навчають розбирати та збирати зброю, єдиноборствам, основам ПМД, розповідають про історію держав та військові тактики.

Перші два роки було без пригод, а з 2018-го по 2021-й приміщення по декілька раз у рік затоплює.

За словами Руслана, інструкторам та волонтерам, які займаються з дітьми, довелося побудувати дамбу, щоб хоч трохи втримати воду.

“За 5 років перебування тут ми два рази міняли лінолеум, втретє не бачимо сенсу, адже нас знову затопить”, – пояснює чоловік.

“Цього вересня ми розпочали ремонтні роботи, зробили опалення, обробили стіни антигрибковим засобом. Прийшли фарбувати – а тут усе в воді.”

За словами керівника організації, затоплює приміщення через те, що сусіди зверху викидають у свій туалет посторонні речі. У результаті каналізаційні труби не витримують.

Окрім цього, в самому підвалі, де займався клуб, висока вологість, час від часу зникає світло – умови не надто зручні, проте задовільналися тим, що мали.

Через регулярні потопи, в приміщенні стало неможливо далі навчати дітей. А в планах було зробити спортзал та місце для кібер-турнірів у футбол.

“Написав до міської влади лист з проханням допомогти. Звертаюся ще раз до всіх, хто може допомогти знайти підходяще приміщення. Не хочеться, щоб проєкт, який дає нашим дітям корисні знання та виховує з них патріотів, занепав”, – Руслан Бормовий.

Читайте також: Вчетверте за рік: у Володимирі знову затопили приміщення, де прищеплюють молоді патріотизм та любов до спорту.




один коментар
  1. Я шось не дуже зрозумів – то у дітей там спортивно-патріотичний вишкіл (як на словах декларується) чи підготовка майбутніх найманців для Французського Іноземного Легіону та “Зелених беретів” (знамена яких порозвішувані на стінах у тому підвалі)?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер