<

Заступник міністра охорони здоров’я повідомив, за яких умов ТМО Володимира набуде статус кластерної лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 26.07.2022 / Володимир / /
Перегляди
1910
/ коментарі 3

23-го липня до ТМО Володимира приїздив заступник міністра охорони здоров‘я Олексій Яременко. Він обговорив з керівництвом розвиток лікарні за умови нової реформи кластеризації.

Минулого року в розвиток ТМО було вкладено 22 мільйони гривень з міського бюджету Володимира.

«Якби цих робіт не було зроблено, ми б взагалі не конкурували з опорною лікарнею Нововолинська», – зазначив міський голова Ігор Пальонка на брифінгу з журналістами.

Щоб лікарня Володимира стала кластерною, місто повинно забезпечити медичний заклад ангіографом – апаратом для лікування пацієнтів після інфарктів.

Також, що однією умовою для міста – доробити ремонт у приймальному відділенні. Адже, оскільки лікарня не мала статус опорної, то не увійшла до програми, де їх облаштовували на сучасний лад за державні кошти.

«Це наших два домашніх завдання, коли ми їх виконаємо, нам дадуть статус класторної лікарні», – повідомив мер.

Натомість заступник міністра відзначив якісне обладнання в терапевтичному відділенні, якісне харчування в ТМО, і облаштовані палати в підвальному приміщенні.

Довідково: Згідно з новою реформою, лікарні можуть бути трьох рівнів:
надкластерний – лікарні, в яких є ресурси та технології для надання медичної допомоги у найбільш складних або рідкісних випадках захворювань;
кластерний – багатопрофільні лікарні в межах госпітального округу, які мають забезпечити потребу населення в лікуванні найбільш поширених захворювань;
загальний – багатопрофільні лікарні, які обслуговують населення територіальної громади або декількох громад. Вони забезпечують базові напрями лікування та у разі потреби спрямовують хворих до кластерних та надкластерних лікарень.




коментарів: 3
  1. Пан заступник особисто знайомий з мавп’ячою віспою ? Бо дуже вже підозрілі кольори підошв на його шкєрах, а кажуть шо та хвороба тільки заднєприводних бере.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер