<

Зарічанська громада вирішила подати до суду через рішення Кабміну про приєднання до Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 26.05.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
9
/ коментарів 5

26-го травня відбулася 45-та сесія Зарічанської ОТГ. Окремим питанням сесії було ознайомлення з урядовим перспективним планом формування територій громад Волинської області, який передбачає Володимир-Волинську ОТГ (з центром у Володимирі-Волинському), до якої входитимуть Зарічанська і Ласківська громади.

Про це пише ВолодимирМедіа.

“На жаль усі моменти, які ми доводили в ОДА стососвно того, що наша громада створена згідно чинного законодавства та має право на існування, не були взяті до уваги. Нас не почуто. Нещодавно була нарада в Асоціації ОТГ, у якій брали участь  представники 123-х громад, в тому числі й Зарічанської ОТГ.

Усі ті, кого приєднуватимуть до міст обласного значення без їх згоди, твердо налаштовані відстоювати свою територіальну незалежність”, – наголосив у своєму виступі голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка.

Ознайомившись з перспективним планом депутати Зарічанської ОТГ підтримали звернення до Вищого адміністративного суду України про визнання протиправною та скасування Постанови Кабінету Міністрів щодо перспективного плану формування територій громад Волинської області в частині включення до міста Володимир-Волинський Зарічанської ОТГ як таку, що порушує права та інтереси  сільської ради.  

Нагадаємо, тиждень тому Ігор Пальонка дав інтерв’ю, де зазначив, що «боротиметься за своїх виборців і їх не кине».

Раніше голова Зарічанської ОТГ пояснив позицію громади проти об’єднання з Володимиром-Волинським.

Фото: із архіву БУГу




коментарів: 5
  1. рішення Зарічанської ОГТ є абсолютно правильним . Адже відомо чимало прикладів як місцева влада Володимира протринькала десятки мільйонів місцевого бюджету , які повинні були витрачені на дороги , на ремонт житлових будинків і пішли не на потреби громади і головне ніхто не прозвітувався за такі кошти …І де гарантія ,що коштів, які зараз є в розпорядженні Зарічанської ОГТ і стануть спільними не спіткає така доля …

  2. Які кошти зараз є розпорядженні Зарічанської ОТГ? Про що ви верзете? Забите село без підприємств.До речі згідно законодавства підприємства платять податкі за місцем їх реєстрації.Які підприємства зареєстровані в Зарічанської ОТГ?

  3. ДО Романа . Відносно Вашого виразу ” про що ви верзете”… Давайте подивимся на ситуацію мовою економічних цифр. Доходи Зарічанської ОГТ на 2020 рік заплановані в розмірі – 47 млн.грн. , з розрахунку на 5090 чол. ( населення сіл двох обєднаних в 2017 році громад- Зарічанської та Ласківської) . Тобто це складає доходів на одну особу – 9, 03 тис. грн. БЮДЖЕТ міста Володимир-Волинського на 2020 рік складає -274 млн. грн. , при населенні міста в 38, 8 тис доходи плануються в розмірі -7 .06 тис . , тобто економічні можливості громади Зарічанської ОГТ майже в 1.3 рази кращі ніж у міста . Крім того ясно , що Пальонка разом з сіьськими депутатами набагато ефективніше використує кошти своєї громади ніж влада міста … Ось така арифметика … І тому як наслідок і така поведінка сільських депутатів – як на мене досить таки обгрунтована і логічна …

  4. “Житель” аргументовано відповів “Роману.” А саме те, що місто так настирливо добивається цього приєднання,і розкриває причину цього бажання. Тільки недалекі можуть думати, що владці готові взяти якусь обузу. Якщо хочуть, значить переконані у вигоді.Все!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа