<

«Зареєструйся і плати»: підприємці з Володимира та Нововолинська розповіли, чому працювати офіційно – не страшно, а навпаки – потрібно та важливо

12:16 | 29.04.2023 / Володимир, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
2588
/ Коментарі відсутні

Розвивати або започатковувати підприємництво під час війни в Україні –  звучить як виклик. У підприємців після 24 лютого 2022 року все кардинально змінилося. Багато хто визнає – справи погіршилися, але є й такі, які не бояться випробувань, підлаштовуються під суворі реалії та продовжують рухатись вперед, підтримуючи економіку держави в тилу.

У першій серії відеороликів «Зареєструйся і плати» розповімо про роботу мережі вуличних кав’ярень «Kava avenue» та мережі ресторанів «Family» до та під час війни. Підприємці діляться, як справлялися з усіма викликами і зараз продовжують розвивати свій бізнес та сплачувати податки.

Важливим чинником підтримки економіки країни, яка перебуває у стані війни, є офіційна сплата податків та зареєстровані працівники. Тож ми відзняли серію відеороликів на тему “Зареєструйся та плати”, у яких успішні підприємці міст Володимир та Нововолинськ розкажуть, чому нині надважливо є продовжувати працювати, підтримувати нашу державу, вести прозорий бізнес, офіційно сплачувати податки та розраховуватись з працівниками без “чорних конвертів”.

Відео зняте задля підвищення підприємницького потенціалу мешканців Володимир-Волинської та Нововолинської територіальних громад в межах програми міжнародної співпраці “EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП”, що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Локальним партнером з виконання програми є Агенція регіонального розвитку Прибужжя у співпраці з Володимирською та Нововолинською міськими радами.  

До вашої уваги пропонуємо перший відеоролик “Зареєструйся і плати” у якому покажемо, як працюють заклади громадського харчування у Володимирі та Нововолинську в умовах війни. 

Зміст ролика є виключною відповідальністю Агенції регіонального розвитку Прибужжя і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ.

Мережа ресторанів «Family» діє у Нововолинську та Володимирі

Як розповів власник мережі ресторанів «Family», що діє у Нововолинську та Володимирі, Артур Романюк, свою справу вони з дружиною розпочали приблизно 6 років тому з доставки їжі. До мережі входять кафе «Family», ресторан вуличної їжі «Family Chef»та магазин власних напівфабрикатів «Tisto family». Досвіду у введенні подібного бізнесу Артур не мав, хоча завжди хотів створити “щось своє”. Вирішив зупинитися на мережі громадського харчування.

“Постійна робота, постійне вдосконалення, постійні плани, наполегливість дали свої результати. Після першого року роботи в громадському харчуванні я зрозумів, що це наше”, – поділився бізнесмен.

Попри всі випробування, які постали перед власниками мережі ресторанного бізнесу, а це й карантин і повномасштабне вторгнення росії, заклади продовжують працювати й офіційно сплачувати податки. Під час повномасштабної війни бізнесмену вдалося втілити ще одну свою ідею в життя та відкрити у Володимирі ресторан вуличної їжі «Family Chef». Ідея для його створення у власника зародилася під час перегляду фільму.

Щодо сплати податків підприємець розповідає:

“Податки формують весь бюджет нашої держави. Якщо ми не будемо сплачувати податки, то ми й не зможемо розвивати нашу країну”, – впевнений Артур Романюк.

Своїм працівникам бізнесмен пояснює, що податки йдуть лише їм на користь. Адже сплачується соціальне страхування, йдуть кошти в пенсійний фонд, в разі надзвичайних ситуацій люди будуть захищені.

Кожен свідомий українець повинен розуміти, що податки – це оновлення інфраструктури країни.

“Ти платиш офіційний податок і він розподіляється на різні відділи. Це пенсійний фонд, допомога по безробіттю, допомога армії, забезпечення життєдіяльності країни”, – додала менеджерка кафе «Family» Мар’яна Музичук.

Мережа вуличних кав’ярень «Kava avenue»

Співвласник мережі вуличних кав’ярень «Kava avenue» Володимир Омелянюк, попрацювавши у сфері пів року, зрозумів, що варто розвиватися у цьому напрямі. Кава з собою на той час – це було щось нове. Ідею для бізнесу молодий підприємець підгледів у Луцьку. Через пів року до його справи приєднався Віталій Літвінчук, бізнес почав розвиватися і чоловіки задумалися над відкриттям ще декількох точок вуличних кав’ярень.

“Сама ідея, коли ти не заходиш в приміщення та береш каву, йдеш гуляти, – це зручно. Людям спочатку важко до того було звикнути. Але згодом ми почали більше розвиватися й… реклама робить своє. Це все в комплексі дало результат”, – зазначив співвласник Віталій Літвінчук.

Під час повномасштабного вторгнення «Kava avenue» не працювала. Але, коли ситуація трохи стабілізувалася, Володимир та Віталій зрозуміли, що свій бізнес варто відновлювати. Адже необхідно брати кошти на волонтерську діяльність та сплачувати заробітну плату працівникам, які не виїхали та залишилися в Україні. А це близько десяти осіб.

Хоч власний прибуток довелося скоротити, адже люди почали рахувати кожну гривню й попит значно зменшився, підприємці намагалися втримати “на плаву” свою діяльність, забезпечити роботою персонал й офіційно сплачувати податки для відновлення й подальшого розвитку країни.

“Ми всі хочемо, щоб наші діти вчилися в гарних садочках та школах, ми хочемо мати хорошу медицину та освіту. А це лише бюджетна сфера. Якщо ми не будемо платити податки та всі перестануть їх платити, то про який рівень у державі ми говоримо?”, – зазначає Володимир Омелянюк.

Віталій Літвінчук додає, що податки – це основа, на яких тримається держава. З податків платиться зарплата працівникам бюджетної сфери: лікарям, правоохоронцям, вчителям, міському й державному самоврядуванню, забезпечується військо. А держава, своєю чергою, повинна контролювати цей процес.

Поспілкувавшись із нашими героями, бачимо, що навіть у час війни розпочинати та розвивати бізнес – актуально. Головне мати велике бажання, хорошу команду та продовжувати працювати і, обов’язково, сплачувати податки. Завдяки вчасно і належно сплаченим податкам 

  • держава спроможна утримувати та забезпечувати армію, 
  • державні органи продовжують функціонувати, 
  • ваші діти можуть здобувати освіту,
  • хворі – отримувати лікування, 
  • пенсіонери та люди з інвалідністю – грошове забезпечення. 

“Зареєструйся і плати” та підтримуй економіку нашої країни, адже нам із вами ще її відбудовувати!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця