<

Замовнику робіт на вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському показали недоліки ремонту дороги підрядником “Амілою”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 10.05.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарів 7

10-го травня у Володимир-Волинський приїхав керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак та Іван Мирка, очільник Департаменту інфраструктури при Волинській ОДА. Чиновники були запрошені спеціально, аби представники місцевої влади та громадськість міста могла показати як підрядник “Аміла” ремонтує дорожнє покриття.

Нагадаємо, що про зустріч було попередньо анонсовано та міська влада із помічником нардепа Гузя Андрієм Бокочем запропонували жителям міста долучитися до інспектування однієї з головних вулиць Володимира-Волинського. Також вчора, 9-го травня, активіст міста Тарас Сватко на сторінці у Фейсбук закликав друзів зібратися та провести власну інспекцію без високопосадовців, а при зустрічі з Посполітаком передали складений ними Дефектний акт.

“Питання чому ми зустрічаємося – це питання ремонту доріг державного значення, тому, що через місто проходить шість доріг, які перебувають на балансі Служби автомобільних доріг. Є у нас досить проблемна ситуація із центральною дорогою – вулицею Ковельською. З минулого року розпочався ремонт, в цьому році ці роботи продовжуються і місто, і громадськість надзвичайно не задоволені якістю виконання цих робіт,” – розповів Ярослав Матвійчук.

Для Анатолія Посполітака представили на огляд презентацію дефектів, які рекомендували прийняти до уваги. Як наголосив Віктор Фіщук – “найкращий технагляд це – дощ!”.

Основні зауваження до виконаних ремонтних робіт дорожнього покриття були наступні:

  • не правильно підрахована і заасфальтована площа;
  • заасфальтовані 6-ть ливневих решіток;
  • неякісно облаштовані заїзні кармани, зокрема біля податкової, виконавчої служби. Частину робіт виконували пізно вночі, що не дозволило якісно закатати асфальт. Деякі кармани взагалі не облаштовані;
  • облаштування колодязів інженерних мереж.

Додамо, що зауваження від представників міської влади та активістів мають лише рекомендаційних характер, адже офіційний технагляд, згідно чинного законодавства, замовити не мають змоги.

“Загальну ситуація я знаю. Я не хочу виправдовуватися, але ми заручники певною мірою ситуації, котра трапилася. Тендерною процедурою ми не керуємо і в неї втручатися не можемо. Процедурою було визначено переможця – “Амілу”, яка проводила ті роботи. Так воно мало бути. “Амілою” в минулому році, згідно їхніх даних, оперативних даних, по кількості укладеного асфальтобетону було виконано робіт на три мільйони, які не були прийняті Службою. На сьогоднішній день, роботи по об’єкту – вулиця Ковельська, профінансовані не будуть, бо у нас не має коштів. Був даний припис, що роботи будуть прийняті лише після їх якісного виконання,” – пояснив Анатолій Посполітак.

Ярослав Матвійчук, Адрій Бокоч, Віктор Фіщук та Анатолій Посполітак на центральній площі Володимира-Волинського ще зустрілися з представниками громадськості. До делегації вже на площі долучився Іван Мирка та Олександр Топорівський (голова Багодатного, Іваничівського району).

Від активістів, Тарас Сватко передав складений попередньо власний Дефектний акт. Після цього, чиновники разом із представниками громадськості та журналістами пройшлися вздовж вулиці Ковельської та керівнику Служби автомобільних доріг показали, на їх думку, дефекти.

Після інспекції вулиці, делегація повернулася у приміщення міської ради та підвели підсумки. Зокрема, до керівника Служби автомобільних доріг області звернулися з проханням примусити підрядника максимально якісно доробити ремонт дорожнього покриття.

Також на завершення зустрічі підняли питання ремонту вулиці Луцької, Зимнівської та Степана Бандери (всі у підпорядкуванні Служби автомобільних доріг у Волинській області). Для Анатолія Посполітака показали ще стан дорожнього покриття на зазначених вулицях та наголосили, що в першу чергу просили б хоча б ямковим ремонтом відремонтувати Зимнівську.

Анатолій Посполітак наголосив, що Служба обмежена у фінансуванні і не може гарантувати виконання робіт цьогоріч. Звичайно наголосив на можливість співфінансування із місцевим бюджетом, що може пришвидшити ремонт доріг.




коментарів: 7
  1. Керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області,очільник Департаменту інфраструктури при Волинській ОДА чинуши,для яких головне кошти, при чому чим більше тим краще(закопати у землю!!!) а зауваження від представників міської влади та активістів мають лише рекомендаційних характер.ГАНЬБА! Гляньте хто у активістах? До чого їм Володимир-Волинські дороги?

  2. У Нововолинську, ситуація із цим, іще жахливіша. Люди залякані і мовчать. На критичні публікації “Бугу”, НВІПу і “*****” місцева влада не реагує, відбуваючись мовчком і продовжуючи робити своє. Народ, нам потрібна така влада?

  3. Цікаво!!!! а що там робить “благодатний Топорівський”???????????????????
    справ в нього більше не має?????????
    пипець, нехай з Коцурою про маршрутки думає, а не у відрядження їздить!!!!!!!

  4. Треба було запитати в Посполітака скільки бобла вони отримали за такого підрядника?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер