<

Замість школи відкриють садок у Свійчіві Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 12.07.2016 / Володимир /
Перегляди
14
/ коментарі 2

12-го липня на зборах батьків в селі Свійчів, Володимир-Волинського району, обговорювали питання про припинення функціонування початкової школи та створення на базі її приміщення дошкільного навчального закладу. Збори провів сільський голова Іван Юрик.

Нагадаємо, що на сесії Володимир-Волинської районної ради 1-го липня було прийняте рішення про припинення роботи трьох шкіл району серед яких і Свійчівська.

Після проведення оптимізації навчального закладу на зекономлені кошти планують придбати новий шкільний автобус, котрий повинен буде підвозити дітей до школи в Галинівці. Приміщення початкої школи перекваліфікують під дошкільний навчальний заклад, щоправда неповного дня (до 13-ї години).

IMG_0135
IMG_0136
IMG_0138

Наразі для батьків гостро постало питання обладнання санвузол, адже розпорядженням губернатора Волинської області відданий наказ, щоб всі ДНЗ і школи були приведені до вимог. Для цього, на сесії депутатів районної ради повинні бути виділені кошти, а як уточнив Іван Юрик, це близько 90-та тисяч гривень.

Присутні батьки одзначно почали заявляти, що до 1-го вересня такі роботи не встигнуть провести.

“Ви відкриєте садочок у вересні? Наші діти звикли до “спартанських умов” та й не в кожного в селі є такі умови. Коли ж кошти виділять, тоді і роботи будуть проведені.” – зазначила одна із присутніх жінок.

Додамо, що до призупинення роботи школи у Свійчіві не було садочка, дітей доправляли у Галинівку. Вже з вересня школярі будуть їздити на навчання у Галинівку, а батьки дітей, які ходять в садок – проводитимуть у Свійчівський садок.

Зараз батьків хвилює питання транспортування дітей до школи. Переобладнання приміщень та очікують коли райрада вділить кошти.

Одна із жінок зазначила, що батькам потрібно об’єднуватись та шукати інвесторів для того щоб не чекати на владу, а вже працювати для своїх дітей. Цю тезу підтримав помічник народного депутата Ігоря Гузя Віктор Хиць та додав, що Фонд “Прибужжя” готовий до співпраці.

IMG_0145
IMG_0147
IMG_0148
IMG_0150
IMG_0151
IMG_0152
IMG_0155
IMG_0156
IMG_0157
IMG_0159
IMG_0160
IMG_0161




коментарів: 2
  1. Тільки гроші щоб не викидали на майданчик. Із шинами можу допомогти безкоштовно .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа