<

Зачинені дільниці, відсутні члени ДВК: ОПОРА проінспектувала роботу виборчих дільниць у 19-му окрузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:32 | 15.07.2019 / Іваничі, Володимир, Любомль / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині 9-12 липня проінспектували ДВК від 19 округу, аби перевірити, чи відбулися перші засідання та чи працюють виборчі комісії.

Про це повідомляють на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

10-го липня спостерігач ОПОРИ побував на дільниці №070201 у селі Стара Лішня Іваничівського району. Дільниця розташована у школі, тож вхід до приміщення був відкритим. Однак власне членів комісії на місці не було, ознайомитися із протоколом не вдалося.

Аналогічну картину застав спостерігач на дільниці №070024 у селі Зимне Володимир-Волинського району, де дільниця також розміщена у приміщенні школи-ліцею.

У селі Дарницьке Володимир-Волинського району, де ДВК №070067 розміщена у кладовій ТзОВ «П’ятидні», теж не було нікого із членів комісії. Станом на 9 липня на приміщенні також була відсутня вивіска.

12 липня спостерігач відвідав приміщення кількох комісій у Любомльському районі. Так, у селі Вигнанка, де у місцевому ФАПі має працювати ДВК №070633, дільниця виявилася закритою. Тож поспілкуватися із членами комісії не вдалося. На приміщенні дільниці відсутня інформаційна табличка.

Так само не вдалося нікого застати на дільниці №070610 у селі Вербівка, де дільниця також наразі не «позначена» табличкою.

Натомість у селі Овадне Володимир-Волинського району про роботу ДВК №070046 на місцевому будинку культури інформує відповідна табличка. Однак сама дільниця виявилася закритою, тож членів комісії не місці не було. Відповідно, не вдалось з’ясувати, чи ДВК запрацювала, провела своє перше засідання.

Нагадаємо, на Волині рішеннями окружних виборчих комісій 5 липня створили 1129 дільничних виборчих комісій, які, згідно із законом, вступають у свої повноваження після прийняття присяги двома третинами членів від складу ДВК на перших засіданнях не пізніше як на третій день після їх утворення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер