<

Забули про пішоходів: на яких вулицях Володимира-Волинського найгірші тротуари

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 23.09.2020 / Володимир / , /
Перегляди
7
/ коментарі 3

Жителі Володимира-Волинського скаржаться на стан тротуарів деяких вулиць міста: складається враження, що про пішоходів у там просто забули.

Журналісти БУГу перевірили стан асфальтного покриття тротуарів на вулицях Данила Галицького, Луцькій, Павлова, Вишневського, Устилузькій, Князя Василька, Козацькій, Сагайдачного та Незалежності.

Асфальт на тротуарах “зникає” з кожним роком все більше – через давність експлуатації люди змушені ходити по щебеневій основі, а після дощу – оминати калюжі, які там виникають. Складнощі на таких ділянках тротуарів виникають у жінок із колясками та у дам, шпильки яких застрягають у порепаному асфальті.

На вулиці Луцькій біля автостанції на тротуарах з’явились ями.

Люди, які приїздять до Володимира-Волинського, перше, що бачать перед собою – це куди вони ступають.

Яке враження про княже місто у них складається, побачивши ями ще на платформі, вийшовши з автобусу? До слова, через Володимир курсують і міжнародні рейси.

Наприклад, пішоходи, оминаючи сквер Героїв Майдану по вулиці Данила Галицького, самостійно протоптали доріжку паралельно із тротуаром. Поверхня тротуару буквально розсипалась на очах – від асфальту там лишилась щебенева основа і пісок, який люди воліють оминати.

А так виглядає асфальт біля культурно-мистецького центру на Площі Героїв, що у центрі міста.

На тротуарах вулиці Павлова, що веде до Володимир-Волинського ТМО поросла трава майже зруйнувала рівну пішохідну зону. Проте, цьогоріч тут провели поточний ямковий ремонт дороги.

А на прилеглій вулиці Вишневського, яку давно не асфальтували, пройти найбільш складно після дощу, необхідно обходити по колу. Ця дорога веде до дитячого садка №2 “Казка”.

Студенти педколеджу імені А.Ю.Кримського ходять на навчання вулицею Устилузькою. На території закладу, а ще – художньої школи, здають заліки та екзамени малюнком з натури. Значна частина талантів – приїжджі, із сіл, селищ та невеликих міст.

У них також залишаються певні враження від навчання у Володимирі-Волинському саме восени, коли найбільше дощить. До слова, тротуар на цій ділянці не бачив ремонту більше 10 років: ним прямують учні до школи №1.

А на зупинці біля “Нашого краю” по Устилузькій найбільше помітно, що тут тротуар підлягав ремонту давно.

Мешканці однієї з центральних та найбільш протяжних вулиць міста звично уважно йдуть по тротуару. Тут не бігають діти, адже можна перечепитися і впасти. Нагадаємо, вулицю Устилузьку наразі ремонтують – нарешті є ймовірність, що оновлять і стан тротуарів.

Деякі жителі вулиці Козацької самостійно боряться із болотом, яке утворюється після дощу на побитих тротуарах і засипають дрібним щебенем чи намагаються бетонувати. Тут не ремонтували тротуари також понад 10 років, розповідають мешканці вулиці. Також із залатаних тимчасово холодним асфальтом ям на проїжджій частині утворюються все нові, що несе небезпеку не тільки для учасників дорожнього руху.

На вулицях Сагайдачного і Незалежності триває капітальний ремонт.

Тротуари на Сагайдачного наразі майже непрохідні через робочі моменти капремонту: стоять плитка, технічні засоби, приладдя фірми, пісок та купи щебеню навпроти школи №2. Після ремонту на Сагайдачного будуть нові тротуари, як зазначали раніше, орієнтовна площа ремонту тротуарів – 1 тисяча м². 

На вулиці Незалежності у зв’язку з ремонтом тротуари наразі відсутні. Проте, у загальну вартість капітального ремонту вулиці, ремонт тротуарів включений.

Однозначно, у потенційно туристично привабливому Володимирі тротуари потребують ремонту, вирівнювання та оновлення естетичного вигляду.

А ви як вважаєте, любі читачі?




коментарів: 3
  1. Що Казати про тротуар, коли вулицi не зробленi. Дiти до 2-i школи пiсля дощу скоро лiтати будуть змушенi по Вул.Котляревського, хоча мiська рада на звернення ще в 2016 роцi гарантувала асвальтування !!! Напевно треба ще одна каденцiя….

  2. Вулиця Луцька, місток через річку. Після ремонту , з однієі сторони моста зробили тротуар, а із іншоі сторони – забули?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця