<

Заборгованість за січень-лютий по зарплатам працівникам Володимир-Волинського ВПУ виплатять

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 11.03.2016 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ коментарів 7

11-го березня у Володимир-Волинській міській раді відбулася позачергова сесія. На порядок денний винесене було лише одне питання – внести зміни до рішення міської ради “Про міський бюджет на 2016-й рік”.

Саме прийняття даного рішення дозволить міській раді виплатити заборгованість по зарплатам для працівників Володимир-Волинського ВПУ. Кошти на компенсацію були виділені рішенням Волинської обласної ради 10-го березня в сумі понад 1,5 мільйона гривень.

Слушними були й зауваження депутатів, що надана субвенція облрадою не вирішить питання фінансування закладу профтехосвіти. Тому міський голова Петро Саганюк запропонував підготувати лист-звернення до Президента України.

IMG_2699

За підсумками 2015-го бюджетного року у розпорядженні міста вільними є 15-ть мільйонів гривень. На повноцінне фінансування ВПУ необхідно близько 11-ти мільйонів, тобто вільними залишиться лише 4 мільйони. Зазначимо, що кошти із перевиконання бюджету міська влада може використовувати для благоустрою міста, а якщо буде змушена фінансувати училище, то прийдеться скоротити статтю витрат.

За рішення внести зміни до міського бюджету депутати міськради голосували поіменно. Відразу зазначимо, що проголосували одноголосно.

Хоча і без ексцесів не обійшлося. Зокрема, нашокраївець Руслан Мороз заявив, що депутати обрані від партії БПП “Солідарність” повинні йти і пояснювати людям та вчителям політику партії і Порошенка зокрема. Також, міський депутат вимагав, щоб депутати обласної ради та народний депутат прийшли на сесію міськради та розповіли як відстоюють заклади профтехосвіти.

Нагадаємо, що 4-го лютого Верховна рада прийняла поправки до бюджету на 2016-й рік та зміни до Бюджетного Кодексу. Володимир Гройсман, голова ВРУ, відразу ж їх підписав та передав Президенту. По сьогоднішній день Петро Порошенко і не підписав ці поправки, і не ветував, і не відправив у Раду на повторне слухання.

Міністр фінансів Наталія Яресько, в свою чергу стверджує, що грошей в державі немає і Порошенко повинен накласти вето на ці закони. Бездіяльність Порошенка у вирішенні даного питання залишає заклади профтехосвіти по всій Україні у “висячому” положенні.

IMG_2724
IMG_2707




коментарів: 7
  1. Кошти надійшли в казначейство.Якщо адміністрація ВПУ спрацює сьогодні люди будуть із зарплатою і стипендіями

  2. Базаріт в тєму і на БПП батон крошить і в той же час Савєльєва з БПП защіщаєт.Какая нєразбєріха!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа