<

За які рішення сперечалися депутати на 20 сесії Володимир-Волинської міськради?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:50 | 13.10.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

На черговій 20-й сесії депутати Володимир-Волинської міськради розглянули 31 проект рішення та заслухали близько 10 запитів. Звичайно, що не обійшлося і без суперечок. Так які питання найбільш хвилювали місцевих обранців?

Засідання розпочалося із озвучення депутатських запитів. Першим два запити подав Сергій Радкевич: перший стосувався передачі  автовишки з КП “Полігон” на баланс ЖЕК№1; другий стосувався пропозицію про створення у місті “Єдиної диспетчерської служби” на базі одного із комунальних підприємств, а саме Інформаційно-розрахункового центру.

Ще два запити подав секретар міської ради Олег Свідерський. Так, пан Свідерський подав бюджетний запит, аби КП “Полігон” надало інформацію хто обслуговує вуличне освітлення в межах військового містечка та яка ситуація із його реконструкцією. Пропозицією звіту директора про фінансовий стан КП “Полігон” доповнив депутат Олег Тимосевич. Також депутат наголосив, що бачить парадокс в ситуації, адже загальна сума робіть становить 320 тисяч гривень, а кошторис (ПКД-ред.) – 196 тисячі.

“Я би казав, щоб ці кошти були повернені в бюджет. Я не хочу щоб там людям вішали лампочки, хай вони живуть в темноті. Але це знущання над бюджетними коштами. Це не те, що не раціональність, а це знущання. 6-ть кошторисів по 30 тисяч, вибачте але там лише чи то 60- чи 70 лампочок просто повісити на стовби. Ну 7 десь протягнути. І 196 тисяч кошторис?” – зауважив Олег Тимосевич.

Зауваження висловив і мер Петро Саганюк, мовляв, що секретар міської ради і без запиту міг отримати інформацію. На цю репліку Свідерський повідомив, що вже близько 10-ти місяців не може розібратися.

Другий запит Свідерського став продовження  попереднього – встановлення сучасного освітлення на вулицях Поліської Січі, Академіка Глушкова та Наталії Ужвій. Секретар міської ради пропонує кошти передбачити при розподілі вільних залишків, які ділитимуть на наступній сесії в листопаді. Мер до цього переліку додав ще і вулицю Олеся.

Микола Савельєв виступив із запитом, який стосувався довгобудів на вулиці Ковельській, 71 та Сагайдачного, 12.З а його словами, там не має огорожі і це створює небезпеку травматизму дітей. Тому потрібно зобов’язати орендарів чи власників встановити огорожу, а також притягнути до адміністративної відповідальності.

Запит про встановлення порядку виділення громадянам пільгових категорій земель озвучив Руслан Мороз, який зазначив, що землю під будівництво можуть отримати лише учасники АТО і це є не справедливо по відношенню до інших. Так депутат запропонував зменшити розмір ділянки до 6% та із змінити систему розподілу з 100% учасникам АТО на 50% на 50%.

Більшість запитів була підтримана депутатами. Однак запит Ярослава Жука, депутата від “Самопоміч” не назбирав необхідної підтримки. Обранець запропонував створити спеціальну комісію, котра повинна контролювати хід опалювального сезону та у разі аварій робити висновки, щоб більш вони не повторювалися. Надія Замрига відразу наголосила, що це робота підприємства теплокомуненерго і спроба перекласти відповідальність.

Перейшовши до обговорення порядку денного, депутати закцентували увагу на проекті про внесення змін бюджету міста на 2017-й рік. Суть в тому, що кошти з історичного музею направили і більше 200 тисяч гривень “лежать”, очікуючи виготовлення документації їх вирішили направити на інші об’єкти. Коли всі документи будуть виготовлені, то кошти на ремонт музею довиділять.

Також 100 тисяч гривень зняли з Програми “Безпечне місто” і направили на закупівлю сміттєвоза для КП “Полігон”. За словами начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Віктора Фіщука, замовлена документація, але Програма не буде виконана у встановлені терміни. Так, Фіщук наголосив, що більш раціонально розпочати над новою Програмою і вже розрахувати її виконання у 2018-2020 роках.

Фіщук додав, що раніше пропонували депутатам пропозицію закупити серверне обладнання для Програми, але вони не підтримали. Тепер необхідно двадцять один пакет документації. Петро Саганюк кілька хвилин уточняв де ж ПКД на Програму та чому його немає наразі. Чіткої відповіді начальник управління не надав.

Також на сесії проголосували за проекти рішень про погодження заходів щодо реструктуризації заборгованості підприємства теплових мереж “Володимир-Волинськтеплокомуенерго” за спожитий природний газ, про внесення змін до Програми соціального захисту населення, про затвердження плану місцевого економічного розвитку міста. Розглянули ряд питань стосовно передачі в оренди, припинення договорів оренди земельних ділянок. .

Важливу інформацію зазначив Григорій Цаль-Цалько, зокрема те, що для надання земельних ділянок під садівництво черговості немає. Є у місті черговість лише для надання земельних ділянок під будівництво.

Дискусії викликав проект рішення про створення комунального підприємства “Інформаційно-розрахуноковий центр” виконавчого комітету міської ради. За словами Віктора Фіщук, позитивне голосування депутатів дасть можливість уже з завтрашнього дня розпочати офіційно роботу центру. Проект рішення депутати підтримали, проти виступив депутат Ярослав Жук і його підтримали колеги по фракції.

Не підтримали депутати ініціативу про затвердження в новій редакції регламенту Володимир-Волинської міської ради сьомого скликання. Також не підтримали проект рішення “Про постійні комісії міської ради сьомого скликання”, внесений Валентином Вірковським та Сергієм Радкевичем. Суть пропозиції – кожен депутат самостійно обирає профільну комісію в якій хоче працювати.

Палко обговорювали депутати питання чисельності штату “Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю” у місті. За словами керівника центру Олени Токарєвої, заяви на відвідування центру уже більше шістдесяти дітей. Виділене і ремонтується приміщення розміром і 150 квадратних метрів. На цій території можна розмістити 25 дітей одночасно. І для роботи Центру потрібно десять працівників. Зарплата їм виплачуватиметься з міського бюджету. Депутати від фракції “Самопоміч” висловили зауваження, що вважають штат “роздутим” і немає потреби в такій кількості персоналу (загалом пропонували ввести 10 посад).

Але врешті –решт депутати вирішили, що економити на дітях не можна. Тим паче, зазначив Валентин Вірковський, що Центр можна буде реорганізувати в “Інклюзивний центр”, який підпорядковуватиметься управлінню освіти.

У блоці різне обговорили необхідність приведення у належний стан дорожньої розмітки на вулиці Ковельській, ремонту доріг і зливневої каналізації, встановлення зеленої стрілки для руху машин направо на перехресті вулиць Ковельська і Драгоманова, встановлення пандуса у будинку №7 по вулиці Сагайдачного та інше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця