<

За виділення земель атошникам вимагали гроші у Володимир-Волинському та Шацькому районах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:27 | 1.03.2016 / Володимир, Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області пригрозив хабарникам, які вимагають гроші з учасників АТО за виділення земельних ділянок.

Про це стало відомо сьогодні, 1 березня, під час першого засідання робочої групи при ГУ Держгеокадастру в області з питань  надання земельних ділянок учасникам АТО, ‒ пише Слово Волині.

Зауважимо, що нову робочу групу сформували для обговорення усіх проблемних питань, пов’язаних з виділенням земельних ділянок учасникам АТО. До її складу увійшли предаставники правоохоронних органів, громадських організацій учасників АТО та фахівці ГУ Держгеокадастру.

Начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко зауважив, що йому відомо про факти вимагання грошей з учасників АТО нібито за сприяння їм у виділенні земельних ділянок.

Зокрема, такі випадки були у Володимир-Волинському та Шацькому районах. В останньому мова йде про доволі «великі» суми.

«Якщо ми про це не говоритимемо, така практика продовжуватиметься. Не важливо, чи керівник району цим займається, чи представник Держгеокадастру, ми звліьнятимемо таких працівників відразу, а доказові речі  передаватимемо в правохоронні органи», – наголосив посадовець.

Мовець також повідомив, що факти зловживання виявлені й в роботі фірм, що займаються розробкою проектної документації.

З його слів, в області встановили вартість розробки документації для учасників АТО на рівні 700-900 гривень, а для родин загиблих АТОвців ця послуга повинна надаватись безкоштовно. Втім, є випадки, коли з військових вимагали 1300-1500 гривень за виготовлення проектної документації, в тому числі з родин загиблих. Деяким волинянам уже повернули кошти.

До слова, ринкова вартість виготовлення проектної документації на одну земельну ділянку в області – близько 1800 гривень.

«Якщо хтось платив більше тисячі гривень за це, повідомляйте мені і будемо шукати вплив на такі фірми. В нас проектних організацій є дуже багато. Не хочеш робити за 700 гривень, не роби взагалі – хай зробить хтось інший», – підкреслив Василь Василенко.

Окрім цього, головний земельник області попросив учасників АТО повідомляти йому, якщо органи місцевого самоврядування виділяють непридатні для використання ділянки – на болоті або ж такі, до яких неможливо підвести комунікації тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця