<

За проекти подання на бюджет участі у Володимирі-Волинському можна голосували лише через Приватбанк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 24.10.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ 1 коментар

23 жовтня 2018 року, відбулось позачергове засідання Координаційної ради з питань Громадського бюджету, на якому головував депутат міської ради, заступник голови Координаційної ради Сергій Радкевич. На порядок денний було винесене питання доцільності методу електронного голосування через електронну пошту користувача.

Цьогоріч чинним Положенням про громадський бюджет ( бюджет участі) передбачено виключно електронний метод голосування. Це можна було зробити, використавши карту або Приватбанку, або Ощадбанку, – йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Однак, коли було запущено процес голосування, розробниками системи було повідомлено, що власники Ощадкарток голосувати не зможуть до вирішення технічних проблем. Відновлення системи, за повідомленням розробників, мало відбутись 19 жовтня.

В зв’язку з цим, як відомо, Координаційна рада продовжила термін голосування. Однак, стало відомо, що додатково є можливість голосувати через електронну пошту ( e-mail) або використовуючи електронний цифровий підпис.

Як зазначила заступник міського голови, голова Координаційної ради, Лариса Кулікова, в соціальній мережі з’явились повідомлення про безліч способів можливої фальсифікації процесу голосування в такий спосіб. Тому голосування через e-mail було припинене. Член Координаційної ради Ірина Чепелевська проінформувала, що за цей короткий проміжок часу таким способом скористалось всього 5 жителів міста, 1 з яких не підтвердив реєстрації свого місця проживання у Володимирі-Волинському.

Депутат міської ради Микола Савельєв, який також входить до складу Координаційної ради, запропонував дослухатись до думки авторів виставлених на голосування проектів, а ті, в свою чергу, одностайно виступили проти голосування через e-mail.

Обговоривши цьогорічні проекти і висловивши свої думки, Координаційна рада майже одноголосно визначила недоцільним відкрити голосування через електронну пошту (e-mail).

Отже, голосування триває, і віддати свій голос за певний проект Громадського бюджету ( бюджету участі) надалі можна, тільки скориставшись ідентифікатором через Приватбанк.




один коментар
  1. Я ,наприклад ,з Приват банком не хочу мати ніякого діла ,а проголосувати хочу ,то як бути і таких багато .Чимось цей проект попахує ,як і все, де задіяні гроші .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер