<

За підробку документів громадської ради при Володимир-Волинській РДА відкрили кримінальне провадження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:33 | 23.03.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

За підробку уставних документів громадської ради при Володимир-Волинській РДА відкрили кримінальне провадження. Втім, слідчі Володимир-Волинського МВ УМВС у Волинській області не поспішають розслідувати цю справу.

Нагадаємо, що у громадській раді при Володимир-Волинській РДА виник конфлікт – у неї не захотіли включати нових членів. 14 жовтня 2014 року під час установчих зборів громадської ради при Володимир-Волинській РДА, за внесенням ініціативної групи, обрали дев’ятьох представників громадських організацій району до складу цього дорадчого органу. Однак тільки після другого засідання громадської ради стало відомо, що колишній голова Володимир-Волинської РДА Володимир Савчук не включив до складу громадської ради голову Володимир-Волинського комітету громадської люстрації Володимира Грека – мотивуючи зауваженнями до поданих документів. Дізнавшись про це, Володимир Грек звернувся до Григорія Горотя з проханням захистити його права, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

– Піднявши зазначений документ, я виявив, що, згідно з протоколом, до громадської ради було обрано не 9, а 8 осіб. Причому голосували за них не списком, а за кожного окремо, що не відповідає дійсності. Отже виходить, що голова громадської ради Олександр Дзядук і секретар зборів, працівник РДА Андрій Грищук підробили протокол, – розповідає Григорій Гороть.

Після цього Григорій Гороть виступив з пропозицією ще раз провести установчі збори або скликати громадську раду за новою процедурою, адже він як правозахисник не може брати участь у нелегітимному органі. Засідання, під час якого правозахисник підняв це питання, все ж таки відбулося, але, згідно з результатами голосування, вирішили нічого не міняти, й Володимира Грека у дорадчий орган не включили.

– Не бажаючи миритися з беззаконням, я написав заяву про припинення членства у цьому нелегітимному органі та відправив листа голові райдержадміністрації з проханням скасувати розпорядження про затвердження складу громадської ради. Отримав відповідь від першого заступника голови РДА Володимира Собіпана, що райдержадміністрація у це не втручатиметься, адже громадська рада – незалежний орган, хоча РДА його затверджує. Із цього випливає, що райдержадміністрація тримає громадську раду на «короткому повідку». Це призведе до того, що у разі прийняття громадською радою якогось «неугодного» місцевій владі рішення, її одразу можуть розпустити, а всі ухвали нелегітимного органу – скасувати, – підсумовує Григорій Євгенович.

Правозахисник надіслав листа голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику, аби обласна влада вплинула на цю ситуацію. Отримані документи Володимир Гунчик спрямував в управління МВС області.

У відповіді, підписаній начальником управління Петром Шпигою, йдеться, що матеріали звернення голови Володимир-Волинської робочої групи громадської організації «Міжнародне товариство прав людини – українська секція» Григорія Горотя Управління МВС уважно розглянуло і, задля здійснення перевірки та прийняття об’єктивного рішення, скерувало до Володимир-Волинського МВ УМВС. Згідно з результатами перевірки, 23 лютого 2015 року слідче відділенням Володимир-Волинського МВ УМВС матеріали внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого частиною1 статті 358 КК України.

– Але мене дивує, що на даний час мене ще ніхто не викликав для надання пояснень, хоча відтоді минуло вже три тижні. Це неадекватна ситуація, адже центральна влада декларує заклики до діалогу з суспільством при вирішенні нагальних проблем, тим більше – в умовах кризи в країні, а тим часом місцева влада гальмує цей процес. І якщо дехто стверджує, що громадська рада при Володимир-Волинській РДА створена без порушень, факт відкриття кримінального провадження говорить про протилежне, – зазначає Григорій Гороть.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер