<

За опубліковане відео з камер спостережень Володимира-Волинського підприємець отримав судову тяганину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:20 | 10.06.2016 / Володимир / /
Перегляди
19
/ коментарі 2

9-го червня стало відомо, що активіста, а заодно і підприємця Володимира-Волинського Андрія Кандиби викликали до міського суду. Приватному підприємцеві закидають, що він протизаконно надав право третім особам опублікувати матеріали з міських камер відеоспостереження.

В коментарі журналісту інтернет-виданню “БУГ” Андрій Кандиба розповів, що наразі не може повідомляти деталей, але якщо в загальному: у рамках програми “Безпечне місто” продав Комунальному підприємству “Полігон” систему відео нагляду і на безоплатній умові згодився її встановити. У ході монтажу системи камера було зафіксоване грубе порушення ПДР на залізничному переїзді. З метою попередження аварійних ситуацій на дорозі Кандиба опублікував дане відео у Фейсбуці, після того було ще дві схожі публікації.

“Все було ніби добре, передав систему на баланс, провів навчання поліції. Вже після закінчення робіт, на черговому обговоренні програми “Безпечне місто” стало зрозумілим, що керівник Управління житлово-комунального господарства і будівництва Фіщук Віктор Сергійович на продовження реалізації даної програми явно просовує свого знайомого, приватного підприємця Рябого Віталія, офіційна діяльність якого (згідно КВЕДу) не дозволяє виконувати йому подібні роботи (але не офіційно він цим займається давно). Оскільки веду активну громадську діяльність і мені не байдужа доля мого міста, неодноразово публічно виступав проти дій та рішень міської влади, зокрема виступив проти будівництва житлового будинку під Валами Городища чим викликав “владний гнів”. Після цього інциденту відчув утиски мене, як підприємця, з боку різних структур, а не забарам на сесії міськради (на якій і я був присутній) Саганюк П.Д зачитав лист- повідомлення ніби то від СБУ, де ті просили надати інформацію про співпрацю між КП “Полігон” та Кандибою А.М., умови договору і все решту. З того часу я отримував незрозумілі дзвінки від працівників СБУ, а потім почалося без конкретне листування. Суті чи складу порушення мені так ніхто і не пред’явив. 7 червня отримав повістку в суд. Сьогодні попросив про перенесення справи, так як бачив її вперше. Виявляється, що я своїми діями, направленими на наведення порядку на дорогах, дотриманням водіями правил дорожнього руху та попередження аварійності на дорогах, виставивши відео вчинив адміністративне правопорушення яке суперечить заходам з контррозвідувального забезпечення інтересів держави у сфері інформаційної безпеки . Справа налічує аж 36 аркушів. Тобто мене звинувачують у незаконному безоплатному розповсюджуванню інформації із автоматизованої системи відео нагляду міської ради” – прокоментував ситуацію Андрій Кандиба.

На даний час місцеві активісти через соціальні мережі вже оголосили збір на підтримку свого колеги під час судового засідання. Наступне судове засідання відбудеться в понеділок, 13-го червня об 9-й ранку у Володимир-Волинському міському суді.




коментарів: 2
  1. Пане Кандиба ви що хворий чи прикидаєтесь? Та відразу як тільки ви виставили те відео на фейсбуці вам вже тоді в коментарях писали що так і буде і що сАме ви порушили. При чому тут будинок “на Валах” питання про який навіть до сесії не дійшоло чи ваша гіперактивна громадська позиція з кляузами у Податкову?

    • пишить йому не тут, а у фейсбук – акаунт відкритий. Бо героїв-невидимок є багато

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер