<

За минулу добу від аферистів постраждали жительки Володимир-Волинського району та Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:48 | 25.03.2022 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
7483
/ Коментарі відсутні

24-го березня до поліції Волині звернулися 30-річний запоріжець, жительки Нововолинська та Володимир-Волинського району , які постраждали від аферистів.

До жительки Володимир-Волинського району зателефонував нібито мобільний оператор та під приводом зміни тарифного плану запитав код, який надійшов на її телефон. Жінка повідомила цифри – з її карти зняли понад чотири тисячі гривень, повідомляє поліція Волині.

Мешканка Нововолинська наперед оплатила за оренду квартири у Червонограді, проте ні ключів від квартири, ні повернення коштів не отримала: зв’язок із фіктивним орендодавцем перервався.

30-річний запоріжець натрапив на зловмисницю, яка нібито організовувала перевезення за кордон. Він домовився про виїзд сім’ї до Польщі та оплатив послугу через інтернет-банкінг. Після оплати шахрайка на зв’язок не виходила, а чоловік втратив понад 15 тисяч гривень.

Правоохорці вкотре наголошують та закликають громадян:

  • не оплачуйте наперед надання якихось послуг або товарів;
  • не розголошуйте свої дані та коди, які надходять на мобільний, навіть якщо до вас зателефонував нібито працівник банку. Краще самостійно зателефонувати в установу або оператору;
  • ніколи й нікому не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг;
  • покупки здійснюйте лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера, аби не натрапити на фішингове посилання;
  • користуйтеся доставкою з післяоплатою.

“Не втрачайте пильність, бережіть себе та власні кошти у цей непростий час. Якщо все ж ви стали жертвою шахраїв, повідомляйте про це на 102”, – йдеться у повідомленні.

Пам’ятайте: «Вашу банківську карту заблокували і необхідно перекинути кошти на іншу», – від фіктивного співробітника банку; «На ваш номер надіслано код, продиктуйте його, будь ласка», – від нібито мобільного оператора; «Я надіслав вам посилання, аби ми могли належним чином оформити доставку», або «Оплатіть товар вже, а завтра я його надішлю» – від продавця чи покупця товару. Усі ці фрази – перші сигнали, що з вами спілкується шахрай. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер