<

За місяць на пункті пропуску «Устилуг» не виявили жодного підробленого сертифіката про вакцинацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 4.10.2021 / Володимир / , /
Перегляди
392
/ Коментарі відсутні

Паспорти вакцинації та поліси медичного страхування перевіряють прикордонники в іноземців, які в’їжджають на територію України. За місяць на пункті пропуску «Устилуг» не виявили жодного недійсного документа.

Про це Суспільному розповіла речниця 6-го прикордонного Волинського загону Маргарита Вершиніна.

Жінка зауважила , що кордон між Україною і Республікою Польща в пункті пропуску “Устилуг” перетинають кожні 5-10 хвилин. У середньому за добу в обох напрямках переміщається від тисячі до півтори тисячі осіб, та близько 500 транспортних засобів.

“Окрім стандартного переліку документів іноземцям, які в’їжджають в Україну, необхідно мати міжнародне свідоцтво про вакцинацію і поліс медичного страхування, що передбачає витрати на лікування, якщо людина інфікувалася коронавірусом на території України”, — каже інспекторка Марія Кабанова.

У прикордонниці на планшеті стоїть спеціальна програма Сейф Бордер, за її допомогою сканує QR-код міжнародного свідоцтва про вакцинацію.

“Якщо там вибиває слово дійсний, то все добре. Все, що окрім слова дійсний, вважається недійсним сертифікатом”, — пояснює Марія Кабанова.

Сергій Смаль із Локачинського району їде до Польської Республіки на роботу. Для перетину кордону має закордонний паспорт і запрошення від роботодавця. Чоловік каже, що ПЛР-тест не здавав, бо буде сидіти на самоізоляції у Польщі.

“Громадяни України, які виїжджають з території України обмежень на виїзд не мають. Є певні карантинні обмеження з суміжної Польської сторони”, — каже Маргарита Вершиніна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер