<

За ініціативи Ігоря Гузя обговорили проекти облаштування рекреаційної зони у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 25.02.2019 / Володимир / , /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

22-го лютого у залі для конференцій Володимир-Волинського ЦНАПу відбулося обговорення проектів облаштування рекреаційної зони біля річки Риловиця та можливостей їхньої реалізації.

В обговоренні взяли участь народний депутат України Ігор Гузь, перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, начальники задіяних управлінь і комунальних підприємств, представники підрядних організацій.

На зустрічі обговорили два проекти, які представили начальник управління містобудування та архітектури Тарас Киба та активіст і дизайнер Андрій Гнатюк.

Тарас Киба розповів, що його проект більш реально виконати, а проектом Андрія Гнатюка передбачено частий догляд зелених насаджень. Проект Тараса Киби має кілька варіантів: із спортивною зоною та без неї.

Андрій Гнатюк впевнений, що нова рекреаційна зона повинна нести в собі й історичний характер. Активіст запропонував розділити острів на кілька зон, розділити їх зеленими насадженнями, створити терасу, водні фонтани та навіть статую дракона, який, за легендою, вирив річку своїм хвостом. Своєму парку Андрій Гнатюк дав ім’я «Легенда».

Нагадаємо, що очищення русла річки Риловиця та облаштування рекреаційної зони поблизу водойми у Володимирі-Волинському ще торік ініціював народний депутат Ігор Гузь.

На другий етап робіт з очищення русла річки Риловиця, бюджетний комітет Верховної Ради, за поданням парламентаря, проголосував за рішення Кабміну та передбачив 1 мільйон гривень. Це – ресурси з програми соціально-економічного розвитку.

Під час зустрічі 22-го лютого обговорили на які ж цілі доцільно спочатку виділити кошти. Їх вирішили спрямувати на підведення комунікацій, освітлення території, укріплення острова та інші першочергові завдання.

Ігор Гузь зазначив, що варто вже сьогодні сформувати весь план робіт, щоб знати, скільки додаткових коштів потрібно для облаштування зони. Також, зазначив нардеп, необхідно перед початком робіт запитати думки місцевих мешканців щодо того, що на острові потрібно зробити, а чого там розміщувати не варто.

Також парламентар запропонував перейняти досвід дизайнерів і технічних виконавців з Києва, адже в столиці є подібні рекреаційні зони, які вже реалізовані.

Нагадаємо, що на річці Риловиця уже виконано перший етап робіт. У 2018-му очистили русло річки, завезли ґрунт на острів та підняли його рівень над рівнем річки на 30 сантиметрів. На ці роботи за ініціативи парламентаря торік з обласного бюджету передбачили 500 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер