<

Триває слідство за фактом можливого забруднення земель нечистотами з володимирської птахофабрики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:32 | 3.03.2021 / Володимир / , /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

Йдеться про подію 24-го лютого, коли громадський активіст Тарас Сватко зафіксував, як невідомі особи у Володимирі-Волинському по вулиці Наталії Ужвій за допомогою водяної помпи зливають в поле нечистоти з відстійників птахофабрики, забруднюючи землю.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

На місці події поліцейські вилучили транспортний засіб та обладнання, за допомогою яких здійснювалась викачка з лагун. Заявника та працівників, причетних до цих робіт, поліцейські допитали.

Відібрано зразки речовини та ґрунту на місці події, які направлені на дослідження. Саме експертиза визначить, чи зливи створили небезпеку для життя й здоров’я людей або довкілля. 

Після цього діям осіб буде надана належна правова оцінка. 

Кримінальне провадження розпочато за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 Кримінального Кодексу України. Йдеться про забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля.

Нагадаємо, пресслужба пояснила свої дії тим, що “Проводили ряд технологічних робіт із підтримання функціонування карт полів фільтрації”.

Міський голова Володимира-Волинського 25-го лютого побував на на території неподалік карт фільтрації Володимир-Волинської птахофабрики. Мер, після огляду території зазначив, що наполягає на ґрунтовних розслідуваннях.

Як згодом розповів активіст Тарас Сватко у своєму підсумковому пості від 26-го лютого, вдалося припинити вчинення злочину та забруднення земель нечистотами, домогтися фіксації злочину та запобігти знищенню знарядь злочину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок