<

«За чотири з «гаком» роки – понад 44 мільйони на розвиток освіти Прибужжя», – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:32 | 12.03.2019 / Володимир / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

За чотири з «гаком» роки роботи Ігоря Гузя у Верховній Раді, з його ініціативи кабмін виділив понад 44 мільйони гривень на заклади освіти Прибужжя. Це – кошти державного бюджету, що надійшли на соціально-економічний розвиток регіону. Міські установи отримали майже 18 млн грн, а ті, що на території сільрад, – 26 млн грн.

Про це народний депутат розповів під час зустрічі освітян округу з міністром освіти та науки Лілією Гриневич, що відбулася у Культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського, 11 березня, – інформує прес-служба народного депутата.

Виступаючи перед присутніми керівниками навчальних закладів, головами ОТГ, представниками міськрад Володимира-Волинського та Нововолинська, він зауважив, що найбільше державних ресурсів спрямували для підтримки – шкіл (24 млн грн), садочків (16 млн грн). Решту – на ліцеї, ВПУ, коледжі (2,9 млн грн) та музичні школи й школи мистецтв (630 тис грн). Ресурси виділялися урядом за поданням депутата на прохання, пропозиції та звернення керівників, педагогічних та батьківських колективів освітніх закладів.

За ці гроші зробили капітальні ремонти в установах (21 млн грн), запроваджуючи енергоощадні технології. Так, наприклад, у 2018 році завершили реалізацію проекту щодо заміни вікон у всіх дитсадках Нововолинська та селища Благодатного.

Загалом на капітальний ремонт ДНЗ Прибужжя спрямували 10 млн грн. На суму 6 млн грн придбали мультимедійне обладнання в навчальні установи округу, а також комп’ютерні класи (4,5 млн грн). І за півтора мільйона гривень встановили майже 200 дитмайданчиків.

Як відзначив Ігор Гузь, серед найбільших об’єктів, які вдалося відремонтувати, або ж їх зроблять вже цьогоріч це – басейн у ДНЗ № 9 у Нововолинську. На його реконструкцію уряд виділив півтора мільйона гривень. І, з його слів, кошти вже є на рахунку Нововолинської міськради.

«Мільйон гривень вдалося «затягнути» для капітальної реконструкції басейну в школі № 5 у Володимирі-Волинському. Раніше ми з Петром Даниловичем  (Петро Саганюк – Володимир-Волинський міський голова – ред.) там були, побачили, в якому стані був цей басейн. Завдяки спільним зусиллям він сьогодні функціонує. Також по півмільйона гривень залучив з держбюджету на облаштування спорткомплексу на території школи № 3-ліцей і проведення робіт з утеплення фасаду ДНЗ № 8 у Володимирі-Волинському.

За моєї ініціативи активно працює Асоціація розвитку місцевого самоврядування. Вона проводить численні семінари. Я завжди готовий до діалогу, бо розумію, що не все полягає в ресурсах. Потрібна допомога консультативна, організаційна. Сподіваємося, що цього року і наступного ми дуже багато буде працювати щодо пошуку партнерів, насамперед у Польщі, для громад та кожного навчального закладу регіону», – резюмував парламентар.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер