<

За березень жителі Володимира-Волинського сплатять на третину менше за теплопостачання: проводять перерахунок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:16 | 26.03.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Комунальне підприємство “Володимир-Волинськтеплоенерго” проводить перерахунок плати за послуги теплопостачання у березні у сторону зменшення майже на третину.

Про це повідомляє підприємство на офіційній сторінці у фейсбуці.

КП “Володимир-Волинськтеплоенерго” повідомляє про перерахунок плати в сторону зменшення за березень 2020-го року за послуги з централізованого опалення (на 27,6%) та централізованого постачання гарячої води (на 25,7%) для населення.

Перерахунок здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 р. № 1082 “Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку зі зміною ціни природного газу”.

“І Володимир-Волинськтеплоенерго, і міська рада – ми розуміємо, що в умовах карантину, який пов’язаний з поширенням коронавірусу, більшість жителів Володимира-Волинського перебувають вдома та споживають більше ресурсів. Саме тому ми йдемо назустріч!

За березень у платіжках споживачі побачать значно менші цифри, що, сподіваюся, знизить фінансове навантаження на гаманець володимирчан”, – коментує директор КП “Володимир-Волинськтеплоенерго” Сергій Коба.

Підставою для проведення перерахунку є зменшення ціни природного газу порівняно з ціною, яка врахована в тарифах. Так, ціна природного газу у березні 2020-го року становить 3396,00 грн./тис. м³ без ПДВ (без урахування тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу). У діючих тарифах врахована ціна природного газу 6235,51 грн./тис. м³ без ПДВ.

Сума перерахунку для споживача (С) визначається за формулою:

С = (1 – К) х П, де

К – коефіцієнт перерахунку,
П – плата за послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, визначена у відповідному місяці за діючими тарифами.

Коефіцієнт перерахунку за березень 2020-го року:

  • плата за послугу з централізованого опалення: К = 0,724 (зменшення нарахування на 27,6%);
  • плата за послугу з централізованого постачання гарячої води: К = 0,743 (зменшення нарахування на 25,7%).

До слова, перерахунок плати за послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води проведено лише по складовій зменшення ціни на природний газ, без урахування зростання інших складових тарифу.

“Повний розрахунок збитків підприємства в результаті такого перерахунку буде проведено після закінчення опалювального сезону”, – йдеться в повідомленні.

Директор підприємства також наголошує, аби люди піклувалися про здоров’я рідних та близьких, не перебували у місцях масового скупчення людей, дослухалися порад фахівців та слідкували лише за офіційною інформацією про поширення пандемії в Україні.

Ілюстративне фото




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер