<

З посилок із іноземних інтернет-магазинів до 150 євро знімають оподаткування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:43 | 26.01.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
309
/ Коментарі відсутні

Українцям повернули можливість отримувати без оподаткування замовлення з іноземних інтернет-магазинів до 150 євро.

Рішення ухвалила Верховна Рада 25 січня, – пише УНН.

Рада ухвалила відповідні зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях (№ 4278) голосами 274 нардепів.

Ним вносяться зміни до Податкового кодексу, які повернуть право отримувати без оподаткування замовлення з закордонних інтернет-магазинів на суму до 150 євро (зараз 100 євро).

Розробники законопроекту вказують, що за даними, отриманими з листа Мінінфраструктури, зменшення у 2019 році ліміту на безподаткове пересилання міжнародних поштових та експрес-відправлень до України з-за кордону зі 150 євро до 100 євро є неефективним.

І що зменшення безмитного ліміту до 100 євро призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників, та активізації «сірих» схем ввезення товарів через кордон.

Під час розробки законопроекту пропозиція щодо підвищення розміру неоподатковуваного ліміту щодо міжнародних відправлень була підтримана операторами поштового зв’язку, експрес-перевізниками та профільними асоціаціями, вказують у ВР.

Автори законопроекту очікують, що нові правила стимулюватимить підвищення об’ємів імпорту товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях в Україну, «що позитивно вплине на надходження до бюджету».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця