<

З формою, як у команд НБА: у Володимирі відбувся баскетбольний турнір серед підлітків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:30 | 9.03.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
343
/ Коментарі відсутні

У Володимирі на території КП «Спорт для всіх» відбувся турнір «Джуніор НБА» із баскетболу 3х3 для хлопців, організований ГО «Зелений маяк» спільно з Управлінням гуманітарних питань міста.

У турнірі взяло участь шість команд із освітніх закладів громади, а саме 4 ліцеї, гімназія та ліцей із села Суходоли.

Особливість турніру в тому, що для команд-учасниць було закуплено спортивну форму, діючих баскетбольних команд НБА, як наприклад: «LA Lakers” і “Brooklyn Nets” чи ті ж “Chicago Bulls”. Тобто дітям дали відчути себе, одягнувши форму відомого клубу найсильнішої баскетбольної ліги світу, у формі із номером: Леброна Джеймса, Майкла Джордана, Джейсона Тейтуна чи Стефа Карі.

Окрім форми, для дітей було організовано конкурси майстерності із дальніх кидків, конкурс дриблінгу та точності. Також була представлена між півфіналами і танцювальна шоу-програма черлідеками.

Між матчами завжди був музичний мотиваційний супровід, що створювало дуже драйвову і спортивну шоу атмосферу. А головним суддею змагань був Олександр Тимощук, один із членів ГО «Зелений маяк», який є гравцем команди суперліги з баскетболу України БК «Старий Луцьк».

Вступне слово перед змаганнями взяв очільник відділу спорту В’ячеслав Петрук. Потім про саму суть змагань та їх організацію розповів керівник «Зеленого маяка» Руслан Бормовий, а вже всі основні правила – головний суддя.

Шість команд-учасниць, було розділено на дві групи по три команди. По дві кращих команди вийшли у півфінали. Де розіграли дві путівки у фінал. Команди, які програли свої півфінали, зустрілись у матчі за третє місце.

Чемпіоном першого турніру «Джуніор НБА» для освітніх закладів, стали «Boston Celtics» ліцей № 2. Віцечемпіоном, які програли у фіналі чемпіонам із рахунком 10-6 стали “Brooklyn Nets” ліцей № 3. Третє місце за командою “Golden State Warriors” ліцей № 5 ім.Кореневського, яка переграла “LA Lakers” ліцей №1.

Команда-чемпіон отримала кубок, стилізовані  медалі, та дипломи переможців. Також інші призери отримали свої нагороди, в тому числі діти, які виграли свої індивідуальні конкурси майстерності: Ісаков Назар та Озеров Вадим, обидва із ліцею №2 який грав у якості ««Boston Celtics».

Як сказав організатор змагань, Руслан Бормовий – Чемпіон «Селтікс» він же другий ліцей, повністю домінував на майданчику. І переможець турніру, і всі індивідуальні змагання взяли діти із цього ліцею.

За словами керівника ГО «Зелений маяк», такий захід буде точно не один, точно не тільки для шкіл і точно не лише у Володимирі.

“Спорт, індивідуальні  та командні змагання – дають дітям виринути із атмосфери напруги та стресу який їх оточує, у коло приємних спогадів про турнір, спортивну боротьбу на майданчику, спілкувань однолітків, та емоцій”.

До речі, такий формат, із формою клубів НБА в якості офіційного турніру по баскетболу 3х3, та іншими елементами, які відбулись у Володимирі 1-го березня, в Україні ще не проводили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер