<

З 1 квітня на Волині не можна буде ловити рибу: список заборонених місць у Володимирському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 23.03.2023 / Володимир / , /
Перегляди
1006
/ 1 коментар

1-го квітня у Волинській області вступає в силу щорічна заборона на вилов риби. Вона встановлюється з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби. Адже нерест – це найважливіший період в житті риб.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Волинського рибоохоронного патруля.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Волинській області від 20 березня 2023 року № 32-О/Д затверджено строки нерестового періоду під час якого забороняється займатися риболовлею на водних об’єктах Волинської області:

  • з 1-го квітня по 20-те травня – на річках області та їх кореневих водах;
  • з 1-го квітня по 10-те червня – на озерах, водосховищах;
  • з 1-го квітня по 30-те червня – в придаткових водах річок (непротічні в меженний період ставки, стариці русел, заплави).

Затверджено основні місця нересту водних біоресурсів на річках Волинської області наступні ділянки, на яких повністю заборонено вилов водних біоресурсів:

  • нерестовище «Вережанка» старе русло р. Західний Буг біля с. Литовеж Литовезької територіальної громади Володимирського району.
  • нерестовище «Старий Буг» старе русло р. Західний Буг біля с. Заставне Литовезької територіальної громади Володимирського району.
  • заплава р. Луга поблизу с. Щенятин Павлівської територіальної громади Володимирського району.
  • заплава р. Луга поблизу с. Селець Зимнівської територіальної громади Володимирського району.
  • заплава р. Луга поблизу с. Замличі Локачинської територіальної громади Володимирського району.

На інших водних об’єктах (річки та їх кореневі води, озера, водосховища, ставки, штучні водні об’єкти) Волинської області нерестовищами є мілководні, зарослі вищою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, за виключенням ділянок в адміністративних межах населених пунктів.

На природно-заповідних територіях нерестовий період визначається згідно відповідних положень. У НПП “Припять – Стохід” нерест триває з 20-го березня по 30-го травня на річках та з 1-го квітня по 20-го травня на озерах. Відповідно до Положення Шацького НПП там нерест триває з 20 березня по 10 червня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер