<

«Єпархія ПЦУ у Володимирі захопила будівлю і землю та веде несанкціоновані роботи»: до храму викликали поліцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 16.06.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
7503
/ коментарів 7

Єпархія ПЦУ у Володимирі без усіляких дозволів розпочала ремонтні роботи у колишньому приміщенні монастиря, що біля храму Різдва Христового. Робити вона права не мала, адже приміщення комунальне та ще й на території історичного заповідника, розповіли БУГу представники заповідника та активісти. Викликали поліцію.

Про це розповідає активіст Андрій Кандиба. Дії єпархії він називає рейдерським захопленням. Також, розповідає, захопили і прилеглі землі комунальної власності, яка може бути офіційним місцем для паркування в центрі міста.

Дозвіл на користування землею і будівлею давали раніше під жіночий монастир, проте тепер тут – знаходиться єпархія. Ніяких документів після зміни не переоформляли, говорить Кандиба.

Зазначимо, що кілька років тому біля храму та монастиря влада хотіла облаштувати парковку. Проте не вдалося домовитися про передачу земельної ділянки, частина якої перебуває у власності єпархії, у власність міста. З того часу територія має «непривабливий» вигляд.

Як розповів директор АДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк, поліцію викликав не вперше. Цього разу правоохоронці задокументували факт проведення несанкціонованих будівельних робіт, які мали би погоджуватися з заповідником. Цього зроблено не було.

Також зафіксували свідчення голови благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі» Миколи Гінайла, який зазначив, що не дивлячись на дозволи власника комунального майна, єпархія не допускає його до складу з гуманітарною допомогою.

Інтернет-видання «БУГ» намагалося взяти коментарі в секретаря єпархії та очільника монастиря, проте ті подію ніяк не прокоментували.

Слідчо-оперативна група поліції зафіксувала подію і склала протокол. Ситуацію правоохоронці вивчатимуть.

В заголовоку статті розміщена цитата учасників події




коментарів: 7
  1. Розбірки ідуть ,а кругом повний безлад ,все заросло кропивою ,скоро вовки заведуться ,а церква і мерія ніяк не можуть розібратись де чиє є ,про душу ніхто і не згадує ,бо церкви тепер -це комерційні організації.

  2. молох, маєш рацію на всі 100%. Про душу, віру всі забули. На території історичного заповідника єпархія ПЦУ почала ремонтні роботи у приміщенні монастиря, проти чого виступили активісти і представники заповідника. “Активісти”, а ви що чекали поки там все розвалиться? А якщо збирались самі робити ремонт, то коли?

    • ПЦУ почали свій шлях з захоплень Храмів і йдуть ним далі. Не допускати благодійну організацію до їх складів… Ви ж маєте в Бога вірити і прикладом своїм це показувати. Чого ви навчите людей якщо вчинки ваші красномовніші… Де голова єпархії? Поліція приїхала, а вони двері закрили наче бояться чогось. Люди будьте з Богом. Духовенством вас не назвати

      • В голови єпархії вже давно ніякої віри нема,можете навіть не старатися двері не відкриють,бо напевно там є багато чого треба приховати)

  3. Там на стоянці ,де була школа сторчить арматура 20ка. Там би протокол склали! Там не одна машина колеса лишила.

    • Чому ви не подзвонили в поліцію за арматуру? Люди не можуть на свій склад попасти – їх це турбує, бо священники не пускають.

  4. “Люди незаконно паркують машини, але там могла би бути парковка”. Якась маячня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця