<

Ярослав Жук: «Ціни на послуги Управляючої компанії повинні бути договірними»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 6.05.2019 / Володимир / , /
Перегляди
17
/ 1 коментар

Депутат Володимир-Волинської міської ради, активний опозиціонер Ярослав Жук 4-го травня відповідав на запитання в прямому ефірі «БУГу». Одна з тем, яку зачепили під час розмови – діяльність Управляючої житлової компанії. Так, за словами пана Жука, є багато порушень і компанія не працює у правовому полі.

Зі слів депутата, в листопаді-грудні минулого року міська рада прийняла рішення про реформування ЖЕКу в Управляючу житлову компанію. Є закони, які регулють здійснення компанією її функцій.

“Є прописаний чіткий алгоритм, що повинна би була Управляюча компанія зробити, щоби вона мала право здійснювати управління будинком. Перш за все, мешканці багатоповерхівок повинні зробити перший крок: визначити фактично форму управління будинком. Це мають бути збори і протокол, люди мають визначатися: або вони створюють ОСББ, або займаються самоуправлінням, або третій варіант – найняти Управляючу компанію”, – розповів Ярослав Жук.

Як зазначив депутат, 75% мешканців будинку повинні визначитися з цим рішенням. Це мають вирішувати на загальних зборах. Далі вже, якщо вирішили на користь компанії, повинні скликатися ще одні збори, на яких 50% голосів приймається рішення, «яка буде ціна послуги, хто буде заключати угоду, перелік послуг, визначатися кошторис на утримання. І тільки після того можна буде працювати з Управляючою компанією».

“А що робить ЖЕК? він просто напросто приносить угоди, і каже “підписуйте” до людей. “А якщо ви не підписуєте, то ми вам відключимо світло”. І так відключали. Йдеться про електроенергію у місцях загального користування. І приходять вони із своєю ціною у 2-3 рази вищою, ніж була”.

«Ціна послуги – це є договірна річ», – заявляє Жук. Він розповів, що закон передбачає, що повинен бути певний перехідний етап у реформуванні, який дасть можливість людям зробити правильне рішення.

У законі прописано, що в компанії має бути штат, такий, який може все виконувати. Я недавно бачив штат у ЖЕКу. Там навіть немає керівника технічної служби…Сьогодні ЖЕК працює не в правовому полі і нав’язує свої ціни споживачам”, – сказав Ярослав Жук.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер