<

Яким був 2021 рік для Володимира: ТОП-25 найцікавіших новин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:07 | 30.12.2021 / Володимир / /
Перегляди
1340
/ Коментарі відсутні

Завершується 2020 рік і вже традиційно, підбиваючи підсумки, БУГ вирішив нагадати про головні цьогорічні події, які сталися у Володимирі, й вплинули на життя місцевих мешканців. Також у списку новини, які викликали великий резонанс.

Найчастіше наші читачі переглядають новини про резонансні ДТП, яких на жаль у році, що минає, виявилось немало. Також люди цікавились пожежею у ресторані Княгині Ольги, проваллям у центрі біля міськради, обвалом будинку на Ковельській, військовими навчаннями.

Попри негативні новини, журналісти вдячні, що читачі, на альтернативу читають і позитивні матеріали, як от рубрика “Красуня БУГу”, не проти мешканці помилуватися різнобарв’ям заходу неба. Однією з найобговорюваніших подій цього року було важливе історичне рішення про перейменування Володимира.

Перейменування Володимира

2021 рік закарбується у пам’яті мешканців міста відновленням історичної справедливості, що стосується перейменування Володимира-Волинського у Володимир за ініціативи народного депутата України Ігоря Гузя.

Історична назва була до 1795 року, коли місто увійшло до складу Російської імперії, як один з повітових центрів Волинської губернії. Тоді ж Володимир було перейменовано на Володимир-Волинський з метою відрізнити його від російського Владимира на Клязьмі. Нагадаємо, як повертали історичну назву княжому місту поетапно:

Водій Mitsubishi з номерами «2222»

На початку року резонансною стала подія із славнозвісним водієм Mitsubishi з номерами «2222». 12-го січня в центрі міста зупинили автомобіль з номерним знаком «2222». Водій мав ознаки алкогольного сп’яніння. Авто, за кермом якого був керівник одного з місцевих ринків, раніше уже потрапляло в скандальне ДТП: влетіло в металевий паркан і зникло з місця події, як виявилося – водій був п’яний. Згодом БУГу стало відомо, що на водія Mitsubishi Pajero, який чинив опір поліцейським склали протоколи за 5 адміністративних правопорушень.

Проте на цьому інциденти з водієм не завершилися. 29-го квітня близько 16:00 у Володимирі на вулиці Ковельській на в’їзді до готелю автомобіль Mitsubishi збив опору вуличного освітлення. Після чого депутат облради Бокоч просив начальника поліції області взяти ситуацію на особистий контроль та вжити заходів для недопущення скоєння цим водієм аварій і надалі. Але вже після того, 28-го травня поліція наздоганяла автомобіль: керманич їздив без прав і напідпитку. Картина – незмінна. Правоохоронці склали два протоколи, більше вони нічого вдіяти не в силі.

Проте і сам водій Mitsubishi виявився необділений гумором і після того, як у нього забрали “права” пересів на велосипед із номерами «2222».

Смертельна ДТП на Зимнівській: загинув водій і перехожа

Однією з найрезонансніших аварій у Володимирі 2021 року, була ДТП на вулиці Зимнівській, яка трапилася 16-го жовтня. Водій на Мерседесі чорного кольору на швидкості не вписався в поворот, і збив жінку, яка йшла по узбіччю. В автомобілі перебував його неповнолітній син. Момент аварії потрапив на відео.

Внаслідок автопригоди загинула 28-річна Оксана Віданова, без матері залишилися троє діток. Водій Мерседеса, також батько трьох дітей, 42-річний мешканець Нововолинська Віталій Литвинюк, помер на місці ДТП.

ДТП і суд по п’яній водійці БМВ

Ще однією найбільш обговорюваною автопригодою була з позашляховиком БМВ на вулиці Луцькій біля кафе “2000” 22-го серпня, за кермом якого перебувала 25-річна військовослужбовиця з Овадного. На щастя, цього разу обійшлося без жертв, проте автомобіль не вписався в поворот, збив знак на тротуарі і протаранив декілька припаркованих автомобілів.

Момент аварії зафіксували камери відеоспостереження. Тест на алкоголь у крові дівчини виявив 1,76 проміле, що майже в 9 разів перевищує допустиму норму.

До БУГу звернувся потерпілий Олег Гриценко, чия автівка найбільше постраждала внаслідок ДТП, але компенсації він так і не отримав, і повідомив, що справу намагаються “зам’яти”.

У суді водійка БМВ Олена Романюк свою провину не визнала, намагалася з адвокатом перекласти провину на матір, стверджувала, що не вона була за кермом. Суддя дівчині не повірив і призначив їй покарання у виді 17 тисяч гривень штрафу та позбавив права керувати автомобільними транспортними засобами на один рік.

Аварія за участю п’яти автомобілів на трасі між Володимиром і Луцьком

Нещодавно на трасі між Володимиром та Луцьком трапилася ще одна ДТП, що сколихнула громадськість. 5-го грудня на автодорозі між селами Маньків – Затурці Володимир-Волинського району, зіткнулися п’ять автомобілів: Renault Duster, Peugeot Expert, Volkswagen Golf, ВАЗ 2108 та Renault Espace.

Внаслідок ДТП 55-річний водій автомобіля ВАЗ, житель Луцька, загинув. Пасажирку цього легковика госпіталізували.

Провалля біля міської ради

Окрім аварій у Володимирі відбувалися й інші цікаві події. Так у лютому біля міської ради обвалилася земля, утворилось глибоке провалля. 23-го лютого до Володимира прибули археологи з Луцька, щоб дослідити провалля, яке виявили нещодавно біля міської ради. Як розповіли, провалля веде до підвалу 18-го століття. В нього спустилися та взяли цеглу на дослідження, а також намалювали план підвалу та зазначили, що він може бути частиною підземних ходів.

Дослідники вважають, що підземелля в центрі міста необхідно зберегти. Наразі підземелля законсервували піщаною сумішшю, щоб убезпечити від подальшого зсуву ґрунту.

Жінки не встигла в пологовий та народила в автомобілі

Чи згадаєте приємну подію, яка трапилась 23-го лютого у Володимирі? Саме тоді жінка вирішила самостійно дістатися до Володимир-Волинського пологового, та не встигла, і народила сина в дорозі. На трасі Н-22 до поліцейських офіцерів громади підбіг чоловік, який повідомив, що неподалік жінка самостійно народжує в автівці, її необхідно швидко доставити до лікарні. Коли правоохоронці прибули, жінка вже тримала на руках дитину. З нею та малям все було гаразд, її супроводили до лікарні. Це вже четверта дитина у сім’ї.

Пожежа у ресторані «Княгині Ольги»

Ще однією надзвичайною подією, яка запам’яталась мешканцям, була пожежа у приміщенні ресторану «Княгині Ольги» у Володимирі після 8-го березня. На щастя, внаслідок події ніхто з відвідувачів та працівників закладу не постраждав. Вогнем знищено 140 метрів квадратних покрівлі одноповерхової прибудови. Спочатку ймовірною причиною рятівники називали підпал. Згодом у поліції відкрили кримінал за порушення пожежної безпеки.

Депутати проголосували за припинення діяльності ТЦ «Роксолана» у Володимирі

19-го березня на сесії міської ради у Володимирі проголосували за припинення діяльності КТП БТ «Роксолана», шляхом ліквідації юридичної особи. Торговий центр знаходиться в занедбаному стані, економічно несприятливому для функціонування.

7-го липня у Володимирі відбувся електронний аукціон по продажу нерухомого майна, частини нежитлового приміщення БТ «Роксолана». Переможцем у електронному аукціоні стало Товариство з обмеженою відповідальністю “Нектар” ЛТД, який запропонував найвищу ціну – 12 625 230 гривень. 

На місці території колишнього танкового полку хочуть збудувати житло

Велика територія колишнього танкового полку у Володимирі, стоїть пусткою і занепадає десятками років. На місці будівель тут – руїни.

Земля належить Міністерству оборони, яке в попередні роки так і не пішло на поступки і не передало землю Володимиру. На переговори у Міністерство до Києва їздив Ігор Пальонка з нардепом Ігорем Гузем. Зустріч відбулася 30-го березня. Заступник Міністра зазначив, що готовий сприяти якомога швидшому розв’язанню цього питання, адже, за його словами, одне з ключових завдань команди Президента – «завершити» квартирні черги для військових до кінця каденції. Буг слідкуватиме за розвитком подій.

Біля будинку Леді Гаги у Володимирі понижували лежачий поліцейський

Мешканці Володимира неодноразово скаржились на самовільно встановлений лежачий поліцейський, на вулиці Лотоцього, про нього роками писав і місцевий активіст Тарас Сватко. В результаті біля «лежачого поліцейського» помітили робітників 6-го квітня. Як розповіли учасники робіт, споруду не демонтовували, а понижували. Роботи виконувалися за кошти власників будинку «Леді Гаги».

Проведення антитерористичних навчань СБУ у Володимирі

Неабиякий ажіотаж у володимирчан викликало планове спеціальне тренування на території двох військових частин у місті. У заходах брали участь підрозділи СБУ, у тому числі військової контррозвідки та Національної поліції. Заходи проводились в умовах максимально наближених до реальних, із використанням озброєння та спеціальної техніки.

На птахофабриці змінили директора, а Аліна Сич відкрила пекарню

Сколихнула мешканців Володимира і новина про кадрові зміни на птахофабриці. БУГу повідомили, що десятки працівників звільнили з Володимир-Волинської птахофабрики. Пішла з посади й багаторічна керівниця Аліна Сич. 19-го травня був її останній робочий день.

21-го жовтня Володимир-Волинська птахофабрика відкрила перший в україні цех з виготовлення м’ясо-кісткового борошна поблизу с.Гайки, Оваднівської ОТГ.

Натомість, екскерівниця птахофабрики відкрила власну пекарню.

Секс у під’їзді багатоповерхівки Володимира

Чимало клопотів мешканцям багатоповерхівки завдала сусідка по вулиці Поліської Січі, 63. Жінка займалася сексом з чоловіком прямо у під’їзді на сходовому майданчику. Жителі скаржилися, що через сусідку, яка веде аморальний спосіб життя, вони втратили спокій.

У неї було двоє дітей: дівчинка і хлопчик. Одного разу діти через недогляд ледве не згоріли. Потім їх вилучили з родини і відправили в дитбудинок. Зараз вони мешкають у будинку сімейного типу. 

За словами сусідів жінка часто випивала та водила до себе чоловіків. Мешканці будинку неодноразово викликали поліцію, але жодних зрушень у поведінці сусідки немає. Штрафи, які їй виписують, вона не сплачує.

Мешканці Володимира та Нововолинська поділилися дивовижними фото грозового неба

Ми радіємо, коли отримуємо від вас реакцію у зворотному напрямку. Так читачі надіслали журналістам світлини незвичайного та дещо моторошного неба перед грозою у Володимирі та Нововолинську.

Біля Золотої підкови у Володимирі дебоширила молодь: відкрите кримінальне провадження

29-го травня вночі біля закладу «Золота підкова», який щойно відкрився на вулиці Зимнівській у Володимирі, стався конфлікт між молоддю, яка не хотіла покидати дискотеку, та правоохоронцями. На декількох “активних” відвідувачів відкрили кримінальне провадження за статтею 296 ККУ.

У Володимирі судили працівницю банку, яка привласнила 400 тисяч гривень

Неабиякого розголосу набула подія із 28-річною працівницею Ощадбанку, яку звинуватили у привласненні 400 тисяч гривень. Жінку оголосили у розшук. Згодом її затримали під час перетину кордону на пункту пропуску “Ягодин. Жінку засудили до п’яти років позбавлення волі, але встановили 2,5 роки іспитового терміну. Також вона має повернути 310 тисяч гривень, які привласнила.

Ірина Ткачук – красуня БУГу, яка набрала найбільше переглядів

Журналістів БУГ тішить, що читачів цікавлять не лише негативні резонансні новини. Саме для цього й була створена рубрика «Красуня БУГу», щоб розповісти про вродливих представниць прекрасної статті, які вдало реалізувались у житті та поділилися секретами свого успіху.

Найбільше читачі переглядали у 2021 році світлини героїні Ірини Ткачук, яка працює завідувачкою акушерського відділення у ТМО. Згодом ми записали з лікаркою відеоінтерв’ю та анкету.

Судили жінку, яка обміняла 10 злотих на ринку у Володимирі

Неабияке обговорення викликало у мешканців судове рішення щодо жінки, яка 7-го липня обміняла 10 польських злотих на ринку у Володимирі. Суд визнав жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення. Десять злотих у неї конфіскували, також вона сплатить 454 гривні судового збору у дохід держави.

Разом з тим про самих міняйл у суді не згадували, що й обурило громадськість.

Готель Хасидів

Ще однією резонансною темою, що непокоїла володимирчан у 2021 році було будівництво готелю хасидів по вулиці Драгоманова, 6. Сталося це після того, як депутат міської ради помітив купи сміття і плакати на будинку, де проживали хасиди в центрі Володимира.

Згодом з’явилася інформація, що у місті хочуть збудувати готель для хасидів. Проте, спеціальна комісія висловилась проти його будівництва. В результаті на сесії 23-го грудня депутати прийняли рішення заборонити виділення земельної ділянки по вулиці Драгоманова, 6 для будівництва готелю для хасидів.

Обвал «аптеки Бражнікова»

Мешканців Володимира сколихнула звістка 30-го вересня про те, що у Володимирі на вулиці Ковельській, 36 стався обвал двоповерхової будівлі. Як відомо, будівлю звели у 1934 році. В момент, коли трапився обвал, власники підвалу вели там ремонтні роботи з укріплення. Частину будівлю розібрали, власник має повернути її первісний вигляд за власний кошт. Через обвал будинку на деякий час перекрили частину вулиці Ковельської у Володимирі.

Один з власників будівлі Мстислав Бражніков розповів БУГу про подію з перших уст.

Довгоочікуваний ремонт вулиці Устилузької

Після понад трьох років обговорень та очікувань у Володимирі нарешті відремонтували вулиці Устилузьку та дорогу, що веде до Устилуга за кошти, що виділили поляки.

11-го червня у Володимирі розпочали вкладати фінальний шар асфальту на вулиці Устилузькій. Повністю роботи на відрізку траси національного значення аж до Устилуга з вкладання асфальту і бордюрних каменів, облаштування розмітки та автобусних зупинок, монтування світла повинні завершити на початку липня.

Відремонтували Зимнівську

Ще одну відновлену дорогу, на яку довго чекали мешканці, є траса по вулиці Зимнівській. 12-го жовтня на вулиці Зимнівській у Володимирі завершили роботи з вкладання шару чорнового асфальту. Після її ремонту за сприяння народного депутата України Ігоря Гузя виділили більше 7 мільйонів гривень на облаштування тротуарів та освітлення вздовж цієї вулиці. Ремонтні роботи щодо освітлення вулиці та облаштування тротуарів і зупинок ще тривають

Через небажання вакцинуватися викладачів музичної школи у Володимирі звільнився директор

8-го листопада, у зв’язку з тим, що Володимир опинився у «червоній» зоні карантину, набула чинності постанова Кабміну щодо відсторонення від роботи працівників освіти, які не вакцинувалися від коронавірусу.

В зв’язку з цим, відстороненні працівники музичної школи Володимира записали відеозвернення та написали заяви у поліцію. А директор звільнився із займаної посади, на його місце призначили колишнього очільника культури Романа Віслобокова.

Полковнику колишньої 51 бригади, який загинув під Іловайськом, посмертно присвоїли звання Героя України

Повернули справедливість та потрохи відновлюють честь колишньої 51 бригади. У Грудні полковника Павла Васильовича Півоваренка, якого називали зрадником, посмертно нагородили званням Герой України. Про це йдеться в Указі Президента України №630/2021.

Загинув Павло Півоваренко на посаді виконуючого обов’язки командира 51-ї окремої механізованої бригади 29-го серпня 2014-го року під час прориву з оточення під Іловайськом.

Після Іловайського котла полковник зник, його не могли знайти, у соцмережах почали писати, що він зрадив Україну і перебрався до Росії. А потім була експертиза ДНК, збіг, і з’ясувалося що він був похований, як невідомий боєць на Кушугумському кладовищі в Запоріжжі могила за номером 3191. 

Ось таким щедрим на важливі події виявився 2021 рік у Володимирі. Сподіваємося, що у наступному році буде не менше цікавих і важливих подій, але більше з позитивним контекстом.

Дякуємо, що читаєте БУГ!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок