<

Яким буде День Володимира-Волинського та чи взагалі відбудеться свято – основні питання засідання оргкомітету свята

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:44 | 13.07.2016 / Володимир /
Перегляди
22
/ 1 коментар

На позачерговому засідання організаційного комітету з приводу святкування Дня Володимира-Волинського, 12-го липня у міській раді обговорювали доцільність проведення масових розважальних заходів. Також озвучили два звернення: перше від громадських організацій – про скорочення святкових заходів, друге – від підприємців міста про дозвіл продажу алкогольних напоїв в певних часових рамках.

Заступник міського голови Лариса Кулікова коротко озвучила святкову програму на два святкові дні, серед яких дитяче свято, виставки домашніх тварин, Володимирський узвіз, автослалом та дискотека. По кожному напрямку виступили відповідальні за напрямок: Ірина Пикалюк, Роман Віслобоков, В’ячеслав Петрук, Андрій Садовський. Також заслухали пропозицію включення в святкування показових виступів на багі та квадроциклах, запропоновану депутатом міськради Сергієм Радкевичем.

IMG_0181

Основне питання засідання – це розгляд Звернення громадських організацій Володимира-Волинського. В листі йдеться про доцільність проведення масових гулянь підчас ведення військових дій в країні. Ініціатором звернення озвучили Спілку учасників АТО. На засідання запросили усіх підписантів, але самі ж ініціатори Зверненння не з’явилися.

Наталія Любімцева, Костянтин Зінкевич, Віра Сергєєва, Сергій Барщевський, Микола Смаль пропонували зроби акцент суто на патріотичному вихованні та через певний час нагадувати про бойові дії на Сході. Лариса Кулікова після пропозиції наголосила, що організатори відразу розрахували, що свято пройде в патріотичному дусі. Що ж до автослалому, то Андрій Садовський наголосив, що деякі учасники цього заходу є демобілізованими бійцями.

IMG_0164

В підсумку виявилося, що основним “каменем спотикання” є попередня інформація, що на Фестиваль Володимир із Міністерства повинні були виділити 250 тисяч гривень.

“Як я розумію, то основна проблема, що нам були обіцяні великі гроші. Гроші не прийшли і дуже багато часу було втрачено на те, що нам дадуть готовий фестиваль типу Бандерштат. Організатори Фестивалю традиційного Володимира якби відмовились і відійшли, тобто концепція втрачається взагалі нашого Фестивалю. Зараз немає ні тих грошей, і ні часу проводити цей Фестиваль. Коли ми піднімали це питання із учасниками АТО, то ми були проти такої концепції фестивалю, яку пропонувала команда Бандерштату. Його немає, немає грошей і ніхто не виступає проти дитячого свята. Я почула, що будуть хороші заходи на День міста.” – висловила власну думку Віра Сергєєва.

IMG_0172

Під час обговорення Звернення Громадських організацій, Сергій Барщевський уточнив нарахунок іншого звернення, яке також стосується проведення Дня міста. Так, на загальному засіданні депутатських комісій було озвучене Звернення від підприємців Володимира-Волинського на рахунок дозволу продажу алкоголю під час святкувань, але при цьому обмежити часовими рамками до 20-ї години.

Розгляд звернення підприємців міста наразі відправлений на сесію депутатів міськради, яка запланована на 15-те липня. На завершення Лариса Кулікова додала, що сесією депутатів Заріччанської сільради було вирішено не продовати алкоголь в святкові дні в сільських магазинах. Такий же проект рішення був відправлений на сесії депутатів Зимнівської об’єднаної громади.

IMG_0176




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок