<

Мешканці П’ятиднів та Хрипалич скаржаться на неприємний запах від свинокомплексу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:25 | 21.08.2015 / Володимир / /
Перегляди
169
/ коментарі 4

Неприємний запах шириться зі свинокомплексу, що розташований на території Зарічанської сільської ради Володимир-Волинського району. Незадоволені люди з наближених сіл виступають проти такого сусідства. Найбільше дорікають голові свинокомплексу мешканці П’ятиднів та Хрипалич. Люди бідкаються: тхне так, що жити поряд неможливо.

Від повітря насиченого смородом ніде дітися жителям окружних сіл. «Як усунути запах, такого нема в природі» – каже голова господарства Мирослава Чайковська. Вона стверджує, що додає в корми аміак, щоб зменшити неприємний запах. Взагалі, тхне не від самого свинокомплексу, а від місця, куди вивозять гноївку – поля Діброви і Михальця. Під час виливу при попутному вітрі сморід поширюється на населені пункти.

На місці свинокомплексу раніше була ферма, яку реконструювали. Ферму Мирославі Євгенівні подарував чоловік. Вирішив, каже голова, що їй мало роботи вдома. Зараз на свинокомплексі і перепрацьовуватись не треба – усе обладнання автоматизоване.

«Ви не побачите більше такого господарства у нашому регіоні. Ми виміряли кілометрову зону до села, там в першій хаті ніхто не живе. В мене є договір, дозвіл та аналіз гноївки з підтвердженням, що вона не вплине шкідливо на екологічний стан», – аргументує Мирослава Чайковська. Зі слів голови, вона зверталася з проханням виділити землю у ненаселених пунктах до відповідних інстанцій, однак дозволу не отримала.

Мирослава Євгенівна якось навіть домовилася з начальником оборони про використання земель міноборони, однак після цього «мала дуже багато проблем». Вона згідна вивозити гноївку в інше місце, якщо, звісно, «воно не буде за 100 кілометрів від свинокомплексу».

Голова господарства погодилась надіслати копії документів, які дозволяють вивозити нечистоти на поля, на електронну адресу, проте лист від неї журналістам “БУГу” так і не прийшов.

Як би не вирішилося це питання, ясно одне: повітря повинне бути чистим і свіжим. Тільки цікаво, куди дивиться влада? Чи в своїх котеджах вони не чують цих “ароматів”?




коментарів: 4
  1. Віктор Борисович теж підклав жителям міста кабанчика,а вірніше свинню.з однієі сторони свинарник, з іншоі Кроноспан,з третьоі смітник!Радійте жителі міста і голосуйте ще раз за господарника!!!

  2. Найбільше смердить від самого Михальця, походження в нього спільне з органічним добривом.

  3. Справжнім власником е Нечипор Руслан, Чайковська з своею сестричкою відібрали комплекс в нього і від неі також смердить нечистотами!!! Чайковську в місті ніхто не поважае після того як Вона привласнила гроші які збирались для майдану громадою міста!!! На сьогоднішній день Вона в Шацькому районі біля своеї бази Фенікс самозахватила земельну ділянку під стоянку автомобілів! На шо дивиться обласна Прокуратура, гнати таких депутатів як Чайковська!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер