<

Якісного ремонту доріг та завершення робіт по вулиці Ковельській – позиція делегації від Володимира-Волинського на громадських обговореннях в області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:17 | 23.03.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 3

22-го березня у Волинській ОДА відбулося громадське обговорення  питання стану доріг в області. Модератором зустрічі виступив Іван Мирка, керівник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА. Окрім звіту за виконані роботи у 2016-му році, керівництво дорожніх структур відповіли на запитання громадськості і зокрема делегації від Володимира-Волинського.

Ініціатива провести громадське обговорення щодо стану доріг в області надійшла від активістів Сергія Похи та Андрія Кандиби. Хоча на початку зустрічі Іван Мирка наголосив, що він сам також хотів провести обговорення такого типу.  В ході обговорення організаційних питань визначилися, що це перше (попередня) засідання буде підготовчим до наступного більш ширшого і на цьому обговоренні лише окреслять, які питання будуть обговорюватися.

На початку обговорення держані чиновники представили короткий звіт, що їм вдалося зробити за 2016-й рік та плани на 2017-й. Наголосили, що дорога між Володимиром-Волинський та Луцьком на цей рік буде в пріоритеті.

Активіст від Володимира-Волинського Андрій Кандиба обласним керівникам поставив кілька питань щодо фінансування, аби краще зрозуміти якими фактами можна оперувати: загальна сума витрачення на утримання доріг у 2016-му році? яка сума перерахована на філії ДЕД? площа проведеного ямкового ремонту по області? вартість 1 кв.метра ямкового ремонту? гарантія на ямковий ремонт? Також активісти назвали основні порушення при проведенні ямкового ремонту: відсутність технагляду, керівника експлуатаційної дільниці та інші.

На всі запитання відповідь надав Анатолій Посполітак, котрий зазначив, що загалом на утримання доріг загального значення було витрачено в 2016 році 523,7 мільйони гривень. Далі – загалом на 4 ДЕД (Володимир-Волинський, Ковельський, Луцький та Маневицький) було виділено 125-ть мільйонів гривень, для утримання та експлуатації доріг. Щодо ямкового ремонту, то площа сягнула 12 200 кв.метрів, де вартість 1 кв. метра складає 460 гривень. Як точно визначеної гарантії на ямковий ремонт не існує, хоча можна орієнтуватися на термін до 3-х років (хоча як сам обмовився Посполітак, то було б добре, аби ямковий ремонт протримався один рік).

Ще один представник Володимира-Волинського, Тарас Сватко, запитав, хто понесе відповідальність за дорожньо-транспортні пригоди (зокрема з летальним наслідком), які трапилися через ями та вибоїни на дорозі.

Володимир-Волинський представляв також депутат Володимир-Волинської районної ради Андрій Оніщук, котрий поділився власним досвідом боротьби з ямковістю на дорозі навпроти власного подвір’я (заповнив ями бетонною сумішшю). Основне питання від депутата було – куди звернутися чи кому надати інформацію про утворення нової ями на дорозі? Наступне запитання було більш саркастичного змісту і стосувалося керівника департаменту інфраструктури та туризму Івана Мирки: ” Коли їдуть звичайні люди і попадають колесом у глибоку яму, то матюкають Мирку, а кого ви матюкаєте коли потрапляєте на вибоїну?”

Загалом Володимир-Волиський район та місто представила найбільша делегація на цих громадських обговореннях. До дискусії долучився помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, котрий впершу чергу попросив Анатолія Посполітака назвати прізвища тих восьми членів тендерного комітету, хто вибрав підрядником для ремонту на вулиці Ковельській “Амілу”. Бокоч наголосив, що ремонт повинен бути завершений якісно і необхідно переробити всі ділянки де є недопрацювання. Використовуючи присутністю представників “Аміли” помічник нардепа нагадав, що роботи повинні будуть завершитися до 1-го травня 2017-го року і відразу ж запросив Анатолія Посполітака на 30-те квітня приїхати до Володимира-Волинського, щоб разом приймати завершений об’єкт – якісно відремонтовану вулицю Ковельську.

Обговорення тривало кілька годин. На завершення було домовлено про зустріч із Посполітаком у Володимирі-Волинському. Було вирішено провести ще одне громадське обговорення та надати відповіді на всі питання, котрі отримали обласні чиновники. Також, після анонсу, що дорога від Володимира-Волинського до Луцька розпочнеться ремонтуватися найближчим часом, обласним керівникам нагадали, що варіант з перемогою у тендері  підрядної організації накштал “Аміли” не пройде і громадськість готова буде перекривати трасу і не дозволить проводити роботи.




коментарів: 3
  1. керівник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА,-ще один чинуша….не має чим зайнятись….конкретно за що відповідає….хоча скільки грошей закатано(освоєно..для них) в дороги Волині….мабуть вже ніхто не порахує…чинуши за немалі кошти щорічно набувають досвід боротьби з ямковістю…..УКРАЇНЦІ ВАМ потрібні ці чинуши….їхні паперові плани..???

  2. Якщо в Іваничах малувато активістів, то доріг не треба? Все на вулицю Ковельську у Вол-Волинський :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер