<

За день – 6 адмінпротоколів: перевірили дотримання вимог карантину на ринках Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:28 | 2.07.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

2-го липня у Володимирі-Волинському перевіряли дотримання вимог карантину ринків та магазинів продовольчих і непродовольчих товарів. Як повідомили представники Держпродспоживслужби, склали 6 адмінпротоколів. Продавці ж розповідають, що складно донести до відвідувачів необхідність дотримання заходів карантину.

Про це розповіла Оксана Легкобит, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

За її словами, кожного дня, включаючи вихідні, моніторинг та обстеження здійснюється представниками Держпродспоживслужби спільно із представниками Нацполіції і органів місцевого самоврядування.

“Обстежується, тому що було доручення прем’єр-міністра, щоб посилити держнагляд за суб’єктами господарювання, що здійснюють торгівлю продовольчими, непродовольчими товарами, за ринками та об’єктами, які найбільш відвідувані та несуть потенційну небезпеку через скупчення людей. Виявляються порушення згідно вимог, які передбачені постановами Головного державного санітарного лікаря України”, – пояснює головний спеціаліст відділу.

Оксана Легкобит каже, до прикладу, є постанова №34, яка – суто для продовольчих ринків, у постанові №17 вимоги прописані для магазинів, що здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами, а у постанові №20 – для перукарень та інші. Відповідно, якщо виявляються порушення, тоді складається протокол про адмінпорушення.

“На даний момент вже складено 6 протоколів. В основному, це порушення щодо умов дезінфекції, маскового режиму, соціальних дистанцій… Відповідно, централізований збір засобів індивідуального захисту повинен бути у вигляді окремого контейнера з кришками, з поліетиленовими пакетами. У разі невідповідності може складатись протокол”, – зазначає вона.

Також додає, конфліктів під час перевірок не було, проте існує проблема підприємців – відвідувачі приходять без захисних масок.

“Звичайно, що вже втомились можливо від карантину, від маскового режиму, але більшість, хто потрапляє під перевірку, ставляться з розумінням. Важко їм, коли відвідувачі приходять, і вони не можуть донести тої інформації, що маску потрібно вдягати в громадському місці. Вони хоч і пояснюють, але запитують «Як нам з цим бути, воювати?»”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця