<

Як учитимуться діти Володимира-Волинського в новому навчальному році? – тема вчительської колегії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:49 | 28.08.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 4

За тиждень до початку нового навчального року, 28-го серпня, у Володимир-Волинській міській раді зібрали розширену педагогічну колегію. На обговорення винесли питання про підсумки минулого навчального року та очікування від нового.

Відразу ж, В’ячеслав Петрук виступив із звітом за проведену роботу протягом 2016-2017 навчального року, а також роботи проведені літом. Так, начальник відділу управління повідомив, що вони забезпечують збалансовану підготовку до навчального процесу та безпосередньо саме навчання у закладах освіти.

Додамо, що в 5-ти школах Володимира-Волинського в попередньому навчальному році навчалося 4 070 учнів ( не враховуючи спеціалізовану школа-інтернат І-ІІІ ступенів “Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки”).

Як повідомив, начальник управління освіти В’ячеслав Петрук, цьогоріч першого вересня до школи прийде 89 першачків та наголосив, що у місті зберігається надалі тенденція зменшення кількості учнів. За навчальний рік 2016-2017 роки до школи не змогли ходити у місті 3 дитини, в наступному році стане більше на одну дитину. На індивідуальному навчанні передбачають навчання для 27 учнів, а на інклюзивній формі – 17. Для порівняння: у сусідньому Нововолинську – на інклюзивній формі перебуває лише 3 дитини.

Понад 6,2 мільйони гривень було виділено з міського бюджету для проведення ремонтних робіт у навчальних закладах. Міський голова висловив в цьому блоці доповіді своє зауваження про те, що з них на сьогодні не використаними залишається 1,7 мільйони гривень. Першими школами, котрі заявили про 100% готовність до навчального року стали ЗОШ №1 та ЗОШ №5. Директорам цих шкіл, міський голова пообіцяв надбавку в 15% до заробітньої плати.

Ще одна санкція про яку заявив міський голова – навчальні заклади, котрі не освоять кошти, не отримають їх в наступному році. Мовляв, для чого виділяти, коли не використовують.

Так начальник управління освіти зазначив, що ще потрібно завершити ряд важливих об’єктів, серед котрих фасад приміщення ЗОШ №2 та басейн ЗОШ№5 (кошти на останній об’єкт були виділені за сприяння народного депутата Ігоря Гузя).

На колегії обговорили також зміни в навчанні, які очікують на початкову школу. Зокрема, за повідомленням методиста, учням 1-4 класів не задаватимуть домашнє завдання. Оцінювання знань першачків здійснюватись буде лише вербально.

Ще одне важливе питання, котре обговорювали окремим блоком – стало введення інклюзивної форми навчання в загально-освітні заклади. Так, на колегії зазначили, що класи, де будуть практикувати інклюзивну форму має бути не більше 20 учнів, а окрім вчителя, допомагати повинен асистент. В таких закладах повинні також працювати вузькоспеціалізовані спеціалісти – логопед, психологи та ін.

Інклюзивне навчання фінансується за рахунок державної субвенції. Перерозподіл цієї субвенції виділеної для Волині відбудеться на початку вересня.

“Цього року в нас навчатися буде 17 дітей на інклюзивній формі. Головне, що нам вдалося – це переконати батьків віддати своїх дітей до закладів освіти. Ми працюємо в цьому напрямку, хоча справді ми не охопимо всіх 100% дітей. Для такої роботи надаються спеціалізовані субвенції і ми зможемо укомплектувати всім необхідним,” – доповнив В’ячеслав Петрук.

Окрім офіційних посадовців, участь у засіданні взяли голови батьківських комітетів, котрі висловили вдячність керівникам за роботу та облаштування навчальних закладів. Принагідно, міський голова запитав присутніх чи траплялися випадки, коли від батьків вимагали кошти на будь-які потреби закладу. Одна з голів батьківського комітету повідомила, що таких випадків не було, а якщо батьки виявляли бажання покращити умови перебування своїх дітей, то робили на добровільних засадах. Мер вкотре повідомив, що навчальні заклади місто забезпечує повністю і якщо будуть випадки вимагання коштів у батьків, то керівники цих закладів буду звільнені.

На завершення засідання колегії виступив міський голова Петро Саганюк,  котрий подякував педагогам за роботу. Окрім цього розповів, що надалі контролювати буде використання коштів та нагадав, що міський бюджет на наступний рік вже формується, тому варто визначитися із “заявками” на ремонт. Мер ще висловив побажання, щоб святкові лінійки не затягували.




коментарів: 4
  1. Та як не вимагалися гроші з батьків??? Вимагалися! Щоб заплатити за роботу майстрів, бо на матеріали гроші зеайшли, а от на зарплату майсьрам-ніц

  2. А чому туалети не зробили з закритими відділеннями в 2-ій школі?! Як діткам ходити туди, чекати до закінчення уроків, як більшість робить, то яка тут наука полізе до голови за таких обставин ?! А харчування, це взагалі в голові не вкладається!? Одна розмазана ложка пісної пшаничної каши і 1/8 сасиски, 100 грам чаю блідого, або ще таке меню 2 ложки манки на воді і все…І які наші діти виростуть на таких харчах?! Це що голодомор , чи просто совісті не має у тих людиноподібних, які не думають головою про те що кожна мама віддає ту дитину і надіється що воно там не голодне!!!!!? Може хватить! Де совість!!!!???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер