<

Заміна котелень та тепломереж: як у Володимирі готуються до опалювального сезону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 22.06.2022 / Володимир / /
Перегляди
457
/ Коментарі відсутні

Через складність з постачанням газу та невизначеність із наступним опалювальним періодом, у Володимирі планують провести ряд заходів. Зокрема хочуть об’єднати та замінити частину котелень на твердопаливні.

Про це повідомив БУГу міський голова Ігор Пальонка під час відеоінтерв’ю.

Відтак, планується виведення з експлуатації котельні на вулиці Драгоманова, яка опалюється газом. Об’єкти, які до неї приєднанні, під’єднають до тієї, що знаходиться біля школи №1. Вона на твердому паливі, за кошти бюджету туди купували раніше твердопаливний котел.

“Ця котельня раніше була в оренді, ми її забрали в комунальну власність на баланс теплокомуненерго. Це буде один із заходів, завдяки якому ми забезпечимо теплом частину будинків і бюджетних установ щодо переходу на тверде паливо”, – розповів мер Володимира.

Також є думка, щоб переобладнати котельню на вулиці Академіка Глушкова. Від неї живляться багато будинків у військовому містечку та самі військовослужбовці. Керівник теплокомуненерго уже працює з проєктантами, ведуться перемовини. До початку опалювального сезону планують в даній котельні поставити твердопаливні котли, які будуть забезпечувати нормальну подачу тепла.

Ще одним з об’єктів є котельня Ласківської школи.

“Я планував це зробити ще в Зарічанській громаді, але не вистачило часу. Ми поставили сьогодні чіткі дедлайни, що до початку опалювального сезону, дану котельню також мають перевести на тверде паливо.

Є позитивний досвід на прикладі Суходільської школи, де котельня на твердому паливі вже працює четвертий сезон. Ми маємо, по-перше, економію, по друге – гарний температурний режим в школі. Ми рахували, що дана котельня уже окупилась”, – зазначає Пальонка.

Також уже замінюються тепломережі на попередньо ізольовані труби. Є план заходів, які теплокомуненерго реалізовує. Під час перевірки мереж, виникли питання щодо негерметичності деяких трубопроводів, тому з бюджету планують виділяти кошти на труби. А саме підприємство своїми силами буде їх замінювати.

Читайте також: За грантові кошти у Нововолинську планують обладнати котельні твердопаливними котлами

Ще раніше, в рамках реконструкції площі, планували вивести з експлуатації дві котельні на Князя Василька, 3 і на Ковельській,12. Але через те, що зараз капітальні видатки не фінансуються, ці заходи в даному році проводитись не будуть.

“Такі заходи плануються на наступний опалювальний період. Те, що сезон буде складний, думаю немає ні в кого сумнівів. Бачимо, що відбувається сьогодні з енергоносіями в Європі, яка уже задумується і шукає альтернативу російському газу. Ми маємо бути до цього готові”, – підсумував міський голова.

Фото на головній – ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер