<

Як у Володимир-Волинській і Зимнівській громадах ловили паліїв трави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:06 | 13.04.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
178
/ коментарі 2

12-го квітня захисники правопорядку та навколишнього серидовища спіймали «на гарячому» 4-х паліїв сухої трави у Володимир-Волинській та Зимнівській громадах й оформили протоколи.

З приходом весни й до кінця періоду жнив пожежники, поліція та екологи вирушають у спільні рейди на пошуки паліїв сухої рослинності.

Незважаючи на попередження та підвищення штрафів, жителі сіл Володимир-Волинської та Зимнівської громад продовжують спалювати суху рослинність.

За один вечір у селах Підгайці, Хобултова, Острівок та Федорівка на паліїв склали протоколи, які передбачають стягнення у вигляді штрафу. Дехто за порушення закону сплатить 340 гривень, а хтось підпалив трави на 3600.

Спочатку учасники рейду гасили полум’я, а потім складали адмінматеріали.

У сільських жителів виникає запитання: куди дівати велику кількість сухого гілля та опалого листя, адже за викидання сухої рослинності в неналежних місцях передбачане інше покарання.

Екологиня Ірина Шулячук-Гаврилюк, поліцейський офіцер Зимнівської громади Орест Бабій та лейтенат служби цивільного захисту 7-ї ДПРЧ Давид Мілінчук закликають вивозити сміття на сміттєзвалище або давати можливість перегнити рослинності природнім шляхом.

Проте жителі сіл скаржаться на бездіяльність влади в ненаданні їм техніки для вивозу сухостою: у когось немає автомобіля з причепом, у когось фінансів його найняти. “Дорого та невигідно” – переконує в своїй позиції кожен палій зілля. Через це більшість вирішує спалювати.

“У селі Зимне та в Льотничому працює комунальна служба, яка це питання регулює, проте Зимнівській об’єднаній територіальній громаді підпорядковуються 30 сіл, в яких такі служби відсутні”, – висловила своє спостереження інспектор з охорони навколишнього середовища.

Під час спалювання сухого листя, як пояснює екологиня, в середовище підіймається велика кількість шкідливих речовин, які несуть небезпеку для людей.

Рятувальник, поліцейський та еколог закликають до відповідальності та обачності жителів громад. Біля кожного будинку, на подвір’ї якого розвели полум’я, вони проводили роз’яснювальну роботу та закликали не вирішувати проблему з допомогою вогню.




коментарів: 2
  1. Я розумію що листя палити не можна та сміття. А причому тут галуззя. Як в комин дим з дерева пускати можна а спалити у вогнищі-ні?

  2. Як котельні в місті переводити на дрова – то нічого… Автомобілі теж шкідливі для довкілля в тому числі і викидами діоксинів- то ж треба поліції їхати… Дядько раз в рік спалив пару гілляк – то штраф…Згоден, суху траву, листя, мусор, пластик- не треба палити. Але гілля після обрізки дерев – то нонсенс. А якщо його подрібнити та спалити в твердопаливному котлі, то штрафу не буде ? Але ж шкода джовкіллю та ж сама… Логіки та здорового глузду нуль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер