<

Як правильно поводити себе із зібраним врожаєм зернових – розповіли селянам володимир-волинські МНСники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:56 | 6.08.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

З 2-го по 5-те серпня працівники Володимир-Волинського МРВ спільно із представниками виконавчої влади, органів самоврядування, екологічною інспекцією та дільничним інспектором Володимир-Волинського МВ УМВС провели рейд щодо забезпечення пожежної безпеки врожаю зернових культур на території Володимир-Волинського району.

Метою рейду було нагадати підприємцям, працівникам сільськогосподарських підприємств, правила пожежної безпеки при зборі врожаю під час жнив. Окрім того, МНСники перевірили стан забезпечення пожежної безпеки при збиранні врожаю в 2015 році.

Окремо фахівці звернули увагу на  укомплектованість техніки, яка знаходиться на полях, первинні засоби пожежогасіння. Рятувальники приділяли особливу увагу до пожежної безпеки під час збирання врожаю, адже усі розуміють, якого лиха може накоїти вогонь.

Працівники пройшли інструктажі з пожежної безпеки. Забезпеченість вогнегасниками повністю частково відповідає нормам належності, необхідно докупити, поновити, перезарядити. За словами фахівців державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки району,  у цей період найбільш загрозливими факторами є спекотна погода, несправний стан деяких хлібозбиральних агрегатів, а також людська недбалість та безвідповідальність.

Рятувальники нагадують, що забороняється спалювати стерню, пожнивні залишки і розводити багаття на полях та біля них. Прагнучи заощадити, селяни не усвідомлюють, що наражають на небезпеку не тільки себе, а й цілу громаду. Адже над полями проходять лінії електропередач, які може пошкодити вогонь, і тоді без світла залишаться цілі населені пункти.

До того ж, при сильному вітрі пожежа може перекинутись і на інші лани, де врожай ще не зібраний. Неконтрольоване полум’я часто знищує лісові насадження, завдаючи масштабних збитків екосистемам. Слід нагадати, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків Адміністративним кодексом України і Правилами пожежної безпеки України передбачена адміністративна відповідальність.

Нині вогнеборці звертаються не тільки до працівників сільськогосподарської галузі, а й до всіх громадян: причиною пожежі на хлібних ланах може стати навіть необережно кинутий недопалок цигарки чи сірник, а тому, мандруючи на автомобілі чи пішки повз поля із збіжжям, будьте обережні з вогнем!

User comments

20150804_102524
SAM_1949




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок