<

Як делегація від Володимира-Волинського відвідала німецьке місто Цвікау та з якими здобутками повернулися?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 17.01.2018 / Володимир /
Перегляди
27
/ коментарі 3

Делегація з Володимира-Волинського побувала на минулих вихідних у німецькому місті-побратимі Цвікау.

У рамках робочого візиту 13-14 січня делегацією, на чолі із першим заступником міського голови Ярославом Матвійчуком, було обговорено із німецькими колегами співпрацю у сфері теплоенергетики. Директор історико-культурного заповідника Володимир Пикалюк привіз на туристичну виставку роботи володимир-волинських майстрів, які викликали захоплення у німецьких колег. Говорили і про налагоження туристичної сфери у Володимирі-Волинському. Про подробиці поїздки, у якій побували Ярослав Матвійчук, Володимир Пикалюк а також депутат міської ради Сергій Радкевич, учасники делегації розповіли на прес-конференції, яку організували відразу по поверненню, у вівторок, 16-го січня.

Так, зазначив, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, результати поїздки дуже хороші. Так буде невдовзі сформована робоча група, яка розробить критерії комплексного енергоаудиту закладів бюджетної сфери та напрацює рекомендації щодо модернізації ряду котелень нашого міста. Німецькій стороні для цього було представлено необхідну інформацію про стан теплопостачання у Володимирі-Волинському. До слова, учасники делегації з Володимира-Волинського були вражені прогресивними підходами до цієї галузі у Цвікау: котельні, які вдалось їм відвідати, окрім теплової енергії виробляють і електричний струм.

Як зазначив депутат Сергій Радкевич, котельні у німецькому місті працюють накштал автомобільного двигуна. Тобто не тільки спалюють необхідне топливо для теплопостачання, а ще й вироблять електроенергію, частина якої йде на обслуговування котелень. Примітив депут і те, що німці є вузькоспеціалізованими фахівцями, і на думку депутата перший заступник міського голови Цвікау теж вперше побував на котельні.

Ярослав Матвійчук зауважив, що після публікування допису у соціальній мережі, було ряд коментарів і запинь. Ці всі запитання були оформленні і подані німецькій стороні та найближчим часом очікують на відповідь. Також перший заступник навів статистичні дані: 90 тисячне місто Цвікау обслуговує 75 котелень, на яких працює 120 людей. В порівнянні, для 40 тисячного Володимира-Волинського – 20 котелень і 170 працівників в опалювальний сезон.

В на виставці-ярмарку партнерів міста Цвікау (Німеччина) наша Володимир-Волинська делегація представила неперевершені вироби місцевих майстрів, які вражають своєю вишуканістю та мистецькою технікою: паперові дива Людмили Романчук та Олени Петрової, жіночі прикраси Лариси Носко, картини Тетяни Токарєвої та Зої Герасимчук, валяні речі Наталії Маркової та плетені – Юлії Слюсарук, лялькові композиції Оксани Саганюк і Лариси Дрозд, вишивка Галини Стріханчук і Оксани Білик, писанки тієї ж Оксани Білик і, звичайно ж, унікальні роботи з яєчної шкаралупи нашого волинського Фаберже – Анатолія Бойка. Оскільки датою візиту випало чотирнадцяте ічня, за традицією учасники нашої делегації познайомили німців з українськими щедрівками і посівальник обрядом.

Наступний блок робочого візити – налагодження туристичних зв’язків.

Новиною поділився Ярослав Матвійчук – одна з відомих німецьких туристичних фірм «Братів Ляйстнерів» включила відвідування нашого древнього міста до міжнародного автобусного туру.

Відвідування Володимира-Волинського заплановане на 5 день восьмиденного туру «Непізнані перлини Галичини та міста –партнери Цвікау» у серпні.  Директор заповідника Володимир Пикалюк зазначив, що в сфері туризму вже є напрацювання, проте варто докласти максимум зусиль по підготовці до цього туру, аби німецьким гостям володимир-волинський сподобався і запам’ятався. Також, від місцевих краєзнавчів, відділу культури буде спланована туристична програма міста, акцент в якій хочуть поставити на цікавих пам’ятках та історичних подіях. Наразі розпочинають працювати над програмою.

В рамках візиту, українська сторона взяла участь у ярмарці. Як зазначив Володимир Пикалюк, німці не могли пройти повз та цікавилися виробами майстрів із Володимира-Волинського. Як підтвердження того, що гості були в захопленні від української презентації. Пан Пикалюк навів момент, коли довелося із Німеччини телефонувати майстру Анатолію Бойко, відомому більше як Волинський Фаберже, та просити дозволу продати два експонати.

Делегація з нашого міста доклала максимум зусиль, щоб достойно його презентувати: Володимир Пикалюк розповів зацікавленим у відвідуванні Володимира-Волинського про славну історію та визначні місця княжого граду. Є сподівання, що перша європейська туристична група сформується найближчим часом, і це стане серйозним поштовхом до розвитку туризму у місті. Підтримали цей проект бургомістр Цвікау Піа Фіндайс, а також  заступник бургоміста та керівник відділу міжнародних зв’язків Свен Дітріх і депутат міської ради Карл Ернст Мюллер.




коментарів: 3
  1. дивно читати в даній публікації інформацію про те .що учасники делегації були вражені про те . що котельні в Німеччині виробляють тепло і електроненергію, бо вражені цим можуть бути тільки дилетанти в галузі теплоенергетики , які поїхали до німців. Такі установки , що виробляють елекроеннргію та тепло називаються когенераційними установками і вони відомі вже більше ніж 20 років в сфері енергетики. Чи можуть такі установки корисні та ефективні бути корисними для Володимира це – питання дискутабельне , адже широке впровадження їх в практику
    заважають дві речі- дуже висока вартість та те ,що когенераційні установки при при виробництві тепла мають відносно низький коефіцієнт корисної дії і тому для того щоб застосовувати в нашому місті при наших умовах треба сто раз все порахувати , для німців . які прийдуть до нас і будуть рекомедувати такі установки і звичайно ж німецькі- користь буде для німецької сторони значна і обладнання буде їхне і залежність від них буде постійна і головне вони- німці вклавши значні кошти завжди можуть диктувати свої умови місту …

  2. ви бачили вирази їх – ЧЛЕНІВ делегації – облич????? це щось дивне і незрозуміле. невже таке лице України????

  3. не можу перекласти все. Делегати міста Володимира-Волинська добре себе представили! Контакти не працюють оптимально. Але ми допоможемо тобі. Ми хочемо допомогти людям, бідним. Для цього партнерство має бути кваліфікованим. Це передбачає, що Карл-Ернст Мюллер, голова асоціації “Партнерство в Україні” та Віктор Марчук, ініціатор дружби з Волині! Zwickau, 30. 01. 2018

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер