<

Як боротися з гаджетною залежністю розповіли в агенції регіонального розвитку «Прибужжя» у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 2.07.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1123
/ Коментарі відсутні

30-го липня у володимирській агенції регіонального розвитку «Прибужжя» координаторка жіночого руху «За Майбутнє» Анна Медведєва організувала тренінг, присвячений аналізу гаджетної залежності.

Запрошені проходили тести, які визначили рівень їхньої залежність від смартфонів; розповідали, як довго “задротять” вони та їхні діти, та зважували всі “за” і “проти” користування гаджетами.

Проводили тренінг психологиня Марія Демчук та керівниця академії інтелектуального розвитку SMARTUM Наталія Митошоп.

Як показало соціальне опитування, лише 12% людей погодилися б не користуватися телефонами лише один день за винагороду. Решта 88% не можуть уявити себе без смартфону ні дня.

Керівниця академії розповіла, що не має смартфонної залежності ні вона, ні її діти, оскільки навчилася грамотно розподіляти свій час перегляду соціальних мереж, а її діти взагалі там не зареєстровані.

Вона розповіла, наскільки гаджети можуть бути шкідливими при надто частому користуванні, а особливо для дітей.

“Це називається “ефектом звареної жаби”: коли жаба знаходиться у каструлі з водою, яка поступово нагрівається, вона не думає звідти втікати, а підлаштовує свою температуру тіла до температури води. Вода закипає, а жаба, так і не вискочивши, помирає. Так само з малими дітьми, яким ми дозволяємо довго сидіти в телефонах, ми їх таким чином атрофуємо”, – пояснює Наталія.

Якщо дорослі можуть брати на себе відповідальність за довге перебування за комп’ютером, то діти перед цим безсилі. Не завжди є час погратися з дитиною чи знайти спосіб зайняти її чимось корисним.

Проте альтернативи гаджетам існують, ділиться жінка, одна з них це робототехніка. Є центри, в яких дітей вчать складати з маленьких конструкторів роботів, які рухаються. Це розвиває інтелект та моторику рухів, а ще дарує малюкам позитивні емоції.

Психологиня розповідала, які психічні хвороби з‘явилися завдяки гаджетам. Наприклад, “симптом фантомного дзвінка або «ефект гугл» (коли користувач інтеренету вважає, що йому не потрібні знання, бо будь-яку інфрмацію він може дізнатися за допомогою одного кліка).

Учасники тренінгу ділилися спостереженнями, що сучасні діти не розуміють, як можна веселитися без гаджетів. Деякі з батьків дійшли до висновку, що потрібно періодично пробуджувати власну внутрішню дитину, щоб показати вашому чаду, як можна цікаво проводити час.

І головна порада, яку дала Марія Демчук була про те, що ми маємо показувати своїм дітям приклад й відволікатися від телефонів частіше самі.

«Діти нас не почують, поки наші слова не збігатимуться з нашими діями».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа