<

Виставка володимирської майстрині Тетяни Омельченко «Від зими до весни» буде експонуватись у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:30 | 23.10.2021 / Володимир / , /
Перегляди
503
/ 1 коментар

З 28-го жовтня по 14-те листопада на шостій Всеукраїнській трієнале художнього текстилю у  Києві буде експонуватися диптих викладача дитячої художньої школи Володимира Тетяни Омельченко «Від зими до весни».

Тетяна Станіславівна вже 30 років працює та розвивається  в такому напрямку декоративно-прикладного мистецтва мистецтва як “текстиль”.

Любов до текстилю  намагається  прищепити  своїм учням , тому на уроках композиції вони неодноразово ткали невеликі гобелени, виконували різні текстильні колажі, за які неодноразово були відзначені на Всеукраїнському та обласному рівнях.

А в 2018-му році у  місцевій галереї відбулась  спільна з учнями виставка текстилю “Мелодія ниток”.

Також пані Тетяна  працює у техніці живопису та іконопису. Разом з чоловіком, який теж художник, представляли свої роботи на спільних виставках “В пошуках гармонії” в місті Цвікау (Німеччина) у 2019-му, у 2020-му у Володимирі та цьогоріч у місті Дубно.

Також у 2019-му році в музеї Волинської ікони у Луцьку відбулася їхня спільна виставка іконопису “Вічне”.  

У Всеукраїнській трієнале художнього текстилю Тетяна Станіславівна бере участь вже втретє. В текстилі  її улюблена тема– квіти, натюрморти, стилізація природніх форм.

За її словами, цікаво експерементувати з різними техніками ткання, фактурою ниток, їх просвітом та нашаруваннями. Участь у різноманітних виставках спонукає та надихає на нові творчі пошуки.

Спільно з колегами-викладачами ДХШ Тетяна Омельченко проводила майстер-класи, серед яких уроки текстилю для німецьких гостей з міста Цвікау, для жителів міста на базі “Літньої школи мистецтв”, для дітей в Нововолинському народному  історичному музеї.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер