<

Виставка короваїв та снопів, вишиті рушники, пленер художників: у Володимирі-Волинському відбудеться «Коровай-сузір’я»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 5.09.2019 / Володимир / /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Уже вдванадцяте у Володимир-Волинському районі відбудеться фестиваль – «Український коровай-сузір’я».

Відтак, 3 вересня 2019 року, відбулося чергове засідання організаційного комітету. У ході робочої зустрічі стало відомо, що уже зголосилися взяти участь у виставці короваїв два десятки майстринь-коровайниць із нашого та інших районів Волині. Радуватиме око відвідувачів і традиційна виставка снопів, де працівники культури об’єднаних територіальних громад краю та гостей фестивалю представлять своїх красенів із колосся.

А як зазначила директор Районного будинку культури Зінаїда Петровс, 7 вересня у рамках фестивалю відбудеться пленер художників «Палітра коровай-сузір’я», у якому вже зголосилося взяти участь десять митців.

Крім того, кожна ОТГ Володимирщини обіцяє біля етномайданчика фестивалю облаштувати власну фотозону.

Досить цікавою та насиченою буде й програма для дітей. Її сценарій поки обговорюється, але вже відомо, що працюватиме дитяче містечко із надувними гірками і батутами, а також проводитиметься багато цікавих конкурсів та забав.

Співголови оргкомітету Сергій Романюк й Алла Мельник закликали
представників громад, активізувати роботу з підготовки виставок вишитих рушників «На щастя на долю», дитячих малюнків, знарядь праці та весільних фото.

Також кожен, хто відвідає «Український коровай-сузір’я» зможе взяти участь у майстер-класах, які проводитимуть  народні умільці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер