<

Виникла проблема із утриманням та фінансуванням Володимир-Волинської школи-інтернату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 16.01.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 2

На Волині виникла значна проблема із утриманням та фінансуванням Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». Про це йшлося сьогодні, 15 січня, під час засідання бюджетної комісії Волиньради.

Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна на початку «бюджетки» пояснила, що виникла колізія із фінансуванням Володимир-Волинської школи-інтернату, – пише Волинська правда.

Так, за її словами, останніх 8 років цей навчальний заклад брав участь у всеукраїнському експерименті , який передбачав створення закладу нового типу. Тож його фінансування із обласної скарбниці мали б передбачити законодавством. Утім, укінці минулого року експеримент завершився, а фінансування закладу такого типу з обласного бюджету у законодавстві не прописали.

«Якщо там навчається не менше 70% дітей, що не проживають у Володимирі, тоді може фінансувати область. За період експерименту порушилося це пропорційне відношення. Зараз таких дітей, що не проживають у Володимирі, 54%, тобто не має підстав управлінню освіти, науки та молоді фінансувати такий заклад, бо це буде порушенням законодавства», – пояснила Плахотна.

До того ж, за словами Плахотної, сьогодні у складі цього закладу є дошкільна освіта.

«Це невластиво для утримання обласним бюджетом, бо це 100% діти з Володимира. Багато дітей початкових класів», – додала Плахотна.

Очільниця обласного управління зауважила, що облдержадміністрація пропонує передати заклад на фінансування Володимир-волинської міської ради, але за рахунок субвенції з обласного бюджету, оскільки така була передбачена.

На її переконання, дошкільне відділення узагалі варто було б виокремити в окремий заклад і фінансувати з міського бюджету. Директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк повідомив, що частину коштів на фінансування закладу передбачили на 8 місяців, частину – залишили нерозподіленими.

«Тобто якщо за якийсь час буде дотримана пропорція, то далі зможемо знову фінансувати», – сказав Никитюк.

Директор школи-інтернату Валентин Вірковський зауважив, що наразі фінансування закладу практично відсутнє.

«З якого б кошика воно не відбувалося, воно має відбуватися», – сказав чоловік. Він додав, що у дошкільному відділенні цього закладу навчаються діти не лише із Володимира-Волинського.

«У попередні роки відсоткового співвідношення щодо місцевих і не місцевих теж не було дотримано. Найбільше дітей із Володимира-Волинського прибуло тоді, коли у місті повноцінно розгорнулася 14 бригада. Хотіли б, щоб фінансування було таки з обласного бюджету», – сказав Вірковський.

Тож наразі конкретних рішень щодо подальшої долі Володимир-Волинської школи інтернату не прийняли.




коментарів: 2
  1. рано чи пізно всьому приходить кінець , близько мабуть і кінець і “освітній імперії ВІрковського”, поки він був регіоналом – депутатом то вдавалося качати гроші з бюджету обласного , зараз ситуація може змінитися , хоча може ризикне гроші дати з місцеваого бюджет папа , адже Вірковський зараз вже у фракції БПП, адже наш дже щедрий – кошти з місцевого бюжету при сприянні своїх депутатів йдуть то на поліцію. то на ВПУ. то на армію . ніби в місті вже всі проблеми вирішені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер