<

Виграний проект «Громада Зимного проти Газпрому» вже працює у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:55 | 23.10.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Зимнівська об’єднана територіальна громада  – одна з небагатьох в районі бере активну участь у написанні проектів для Фонду регіонального розвитку та успішно їх виграє. Саме такий успішний проект –  «Громада Зимного проти Газпрому» – вже успішно працює. Наразі переробленою щепою обігрівається місцева сільська рада та комунальне підприємство громади.

Подрібнювач деревини ПД 80, виготовлений у Нововолинську на заводі “СТО”, вже успішно працює у Зимнівській громаді. Нагадаємо, даний проект профінансовано із Фонду регіонального розвитку, де Зимне здобуло перемогу серед ряду інших програм. “Це  кошти обласного та районного бюджету. Тому обслуговувати ми, в першу чергу, будемо бюджетні та комунальні установи”, – каже сільський голова В’чеслав Католик.

На даний момент подрібнювач вже переробив 20-ть кубів обрізаних гілок та кущів. Місцевим мешканцям дужесподобалося ноу-хау, яке не тільки економить енергію, а й трудовий ресур.

IMG_0036
IMG_0042
IMG_0048
IMG_0054

“Використовуватися апарт буде переважно навесні та восени, коли проходить санітарна зачистка дерев, коли йде аварійна валка дерев. Аби по садибах не спалювали гіллячя, ми пропонуємо селянам передробити його та мати додатковий ресурс для опалення” – пояснює голова сіьради.

ПД 80 –  оснащений і електродвигуном у 5,5 кіловат та бензиновий двигун у 13-ть кінських сил.

IMG_0058

В’ячеслав Католик розповів, що наразі Фонд регіонального розвитку планує виділити три мільярда гривень на реалізацію проектів об’єднаних громад. Зимнівська громада вже приготувала два проекти на конкурс. Один із них – ремонт доріг у Бубнові, Сільці, чстина дороги в Зимному та 800-т метрів асфальтування на Острівці. На дані потреби потрібно близько 8-ми мльйонів гривень. Інший проект – заміна вікон ушколі села Бубнів.

Окрім того, пан Католик подав проект до Канадського фонду на 30-ть тисяч доларів, що носить назву “Інноваціями по бюрократії”. Програма передбачає створення у кожній сільаді міні-ЦНАПів, що дасть людям змогу не їздити за кожним документом у район, а реалізовувати все на місці.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер