<

Всесвітній день медичних сестер відзначають 12-го травня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 12.05.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

З цієї нагоди, скромно, які годиться у нелегкий для України час, своїх коліжанок привітали керівники та персонал Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання. Білі троянди, грошові премії – 15 хвилин урочистостей і – до роботи. Зі, святом Вас, медичні сестрички!

У вітальному слові Олександр Клачук – головний лікар ТМО сказав, що левова частка у видужанні пацієнтів – це заслуга медичних сестер. Адже лікар біля хворого, особливу у стаціонарі – декілька хвилин. Весь інший час – молодший медперсонал.

В Україні медсестра – це не просто жінка, яка робить уколи. Це – своєрідний психолог. Кожен, хто потрапляє у лікарняний заклад шукає в ній розуміння свого стану, поради у виборі лікуючого лікаря, питає думку щодо призначення тієї чи іншої схеми лікування. А ще – хворі, заглядаючи в очі чекають підбадьорення та слів: “Ще не таких витягували. Все буде добре!”

До привітань персоналу долучився і депутат обласної ради Валентин Кошельник. Грамоти та грошові премії у цей день отримали працівниці, вибрані демократичним шляхом – голосами колективу, без впливу адміністрації, – каже головний лікар ТМО.

Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл. Хоча фактично святу Всесвітнього дня медичної сестри вже більше ста років, офіційно він був заснований тільки в 1974 році. День відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію – міжнародну раду медичних сестер.

Окрім того, 12-го травня Православна церква відзначає День дев’яти цілителів. Дев’яти мучеників Кізичеських , які в 3 столітті проповідували християнство в місті Кізік, Мала Азія, за народним повір’ями, допомагають при тілесних хворобах та епідемій. Тому і сам їх день вважається днем цілителів.

ы00006
ы00012
ы00016
ы00021
ы00030




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа