<

Волиняни живуть в умовах режиму підвищеної готовності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 2.02.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Волинь, як і решта України, на сьогодні перебуває в стані підвищеної готовності. Про це в ході оперативної наради у голови ОДА повідомив начальник управління ДСНС України в області Володимир Грушовінчук.

Такий стан в державі запроваджено на виконання вимог розпорядження Кабінету Міністрів України «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації» в області проведено низку організаційних та практичних заходів. Зокрема для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації на найважливіших об’єктів інфраструктури в містах та районах створено 17 мобільних груп. Також склали перелік спеціальної техніки, що може залучатися до ліквідації можливої надзвичайної ситуації, в кількості 278 одиниць. Окрім того, налагоджено взаємоінформування між органами влади, службами цивільного захисту та правоохоронними органами.

“З метою 100-відсоткового укриття населення в підвальних, цокольних та інших заглиблених приміщеннях міськими головами та головами райдержадміністрацій надані всі відомості щодо стану готовності таких приміщень”, – наголосив Володимир Грушовінчук. “Окрім того, розроблений план-графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань із питань цивільного захисту”, – зазначив очільник ДСНС Волині.

Окрім того, для голів райдержадміністрацій планується провести навчальний збір на базі обласного навчально-методичного центу, на якому буде доведено основні вимоги з питань цивільного захисту для використання їх у практичній роботі.

Що стосується Володимира-Волинського, то стан споруд для сховища мешканців міста під час надзвичайних ситуацій перший заступник голови РДА Володимир Собіпан вважає задовільним. Відділ цивільного захисту населення має найближчим часом разом із Володимиром Михайловичем об’їхати усі бомбосховища та інші споруди такого призначення з ревізією готовності їх до прийому людей.

Особливу увагу у районі звертатимуть на сховища поблизу шкіл та інших навчальних закладів. Як розповіла начальник районного відділу освіти Алла Мельник, навчання по цивільній обороні почнуться у школах району не як за звичай у травні, а вже у лютому. Володимир Собіпан наголосив, що у школах повинна бути встановлена система обмеженого пересування сторонніх відвідувачів, а також посилено чергування під час навчального процесу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа