<

Волинський спадок: уродженець Володимира розповів, як прокладають масштабний пішохідний маршрут

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:41 | 17.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
1489
/ Коментарі відсутні

150 кілометрів, 9 заказників, стежки УПА, Горинські крутосхили, Новожуківське замчище, священні дуби, Білівське городище, Олика, Цумань, Клевань, Пересопниця, стежки УПА, «прогулянка з динозаврами» і багато інших цікавинок. Це туристичний маршрут  «Волинський спадок», який нині прокладають на території Волинської та Рівненської областей.

Уродженець Володимира розповів, як прокладають масштабний пішохідний маршрут, – пише Сила правди.

Ми допомагали ГО “Волинська фундація” із дизайнерським оформленням для цього маршруту, але цього разу я вирішив з’їздити “на терени” і побачити, як прокладають маршрут. 

“Волинський спадок” буде пішохідним, автомобільним і веломаршрутом із різними ділянками, які цікаві своєю історією та природними локаціями. 16 червня прокладали маршрут у Цуманських лісах. Тут спеціальні позначки наносять на дерева вздовж маршруту через кожні 150-200 метрів залежно від умов, особливо на роздоріжжях і перехрестях, де можна загубитись. Де не можна нанести на дерево, пізніше будуть стовпи. А ще інформаційні стенди, щоб розказати про історію та особливості тутешньої природи.

Нанесення маршруту координує керівник туристичного клубу ANTAR Тарас Сиротюк. Він, як спеціаліст зі створення та маркування туристичних шляхів, популяризує в області культуру хайкінгу, тобто піших походів.

“Безпосередньо ця ділянка — вологий ліс, де багато папороті. Все це нагадує доволі стару документалку “Прогулянки з динозаврами”, тому так і виникла неформальна назва подібних локацій. Але тут є не тільки папороть. Ще є багато лісових квітів і водяних рослин, назв яких я не знаю, дикі тварини та “інстаграмні” лісові струмки. Ну і багато комарів у теплу частину року, тому подбайте про одяг і тримайте спрей під рукою.

Загалом не весь маршрут такий “дрімучий”. Тут, наприклад, буде Цумань із своєю сучасною ратушою та базовою інфраструктурою. Ну і Клевань, Олика та інші острівці “цивілізації”. Але загалом це хайкінг. І це прекрасно!

Більше про маршрут і “Волинську фундацію” тут.

Далі фото із невеликого занурення у цуманську “лісову пісню”.

Нагадаємо, «Волинський спадок» дасть поштовх для пішохідного туризму», – уродженець Володимира Тарас Сиротюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер