<

Волинський кордон: на черги можна буде дивитися через веб-камери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:20 | 20.11.2014 / Іваничі, Володимир, Любомль, Нововолинськ, Шацьк /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

Спостерігати за тим, чи є черги на пунктах пропуску з часом можна буде через веб-камери.

Таку ініціативу запропонували у Луцькому прикордонному загоні.

Представники Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України кажуть, що таким нововведенням теж займаються, і воно вже на фінальному етапі.

Тимчасово виконувач обов’язків першого заступника начальника Луцького прикордонного загону – начальника штабу майор Сергій Мельник розповідає, що прикордонники наступного року запланували реалізацію проекту зі встановлення веб-камер на пунктах пропуску. Таким чином, усі, хто збирається за кордон, могли б в реальному часі дізнатися, чи є там черги. Тож громадяни змогли б обирати на який пункт пропуску виїхати, щоб не чекати надто довго.

Представники Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України кажуть, що такий проект, вони вже реалізують за власні кошти. І він майже готовий до впровадження. Залишилося вирішити лише технічні питання, аби під’єднати камери до серверу. А «добро» уже отримали. Відтак, на МПП «Ягодин» планується встановити одну камеру на АЗС WOG, яка охоплюватиме смугу, де вміщується близько 100 машин. Іншу камеру хочуть встановити навпроти «зеленого коридору».

У Луцькому прикордонному загоні кажуть, що великі черги на кордоні виникають здебільшого через технічні збої, приміром, вихід з ладу серверу. Або ж сусіди по той бік кордону не можуть чи не хочуть більше оформляти.

А ось митники, своєю чергою, пояснюють, що місяць тому навіть провели експеримент: досліджували, скільки часу витрачається в середньому на проходження митного і прикордонного контролю. Так, середній час перебування автомобіля на митному пропуску складає 12-15 хвилин.

Крім того, додає заступник ВОМК Волинської митниці Тетяна Кравець, бувають випадки, коли деякі волиняни часто їдуть на «закупи» до сусідньої Польщі. І навіть тих громадян, які по 2-3 рази за зміну перетинають кордон, вони мусять перевіряти згідно з правилами.

«Волинські новини»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер