<

Волинська обласна прокуратура стверджує, що у Володимирі-Волинському із контрафактом бореться результативно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:00 | 18.06.2015 / Володимир /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Тема, яка у всіх на язиці у Володимирі-Волинському – боротьба із фальсифікатом алкоголю і тютюну. На доручення міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка, міськвиконком активно звертається у фіскальні та контролюючі органи із листами, в яких вказує на необхідність активізуватися у виявленні кричущих фактів торгівлі контрафактом. Один із листів був направлений у Волинську обласну прокуратуру, з якої на адресу міськради надійшла нижчевикладена відповідь.

“На безпідставні закиди засобів масової інформації та Володимир-Волинських посадовців (публікація офіційного сайту Володимир-Волинської міської ради “Щодо реалізації підакцизних товарів” та сайту “ВолиньPOST” від 17 червня “Боротьба з фальсифікатом у Володимирі: чи «побачить» прокуратура те, чого «не видно» фіскальній службі?”) вкотре повідомляємо, що прокуратурі області цьогоріч вдалося активізувати роботу правоохоронців у боротьбі з пияцтвом, незаконним обігом тютюнових та алкогольних напоїв.

Продовжується практика виїздів груп прокурорів та працівників міліції чи фіскальної служби для виявлення місць незаконного збуту та зберігання підакцизних товарів – алкоголю та сигарет.

Такі факти встановлені під час виїздів до міст Володимир-Волинського,  Устилуга, Ковеля, Ковельського, Любомльського та Луцького районів.

Зокрема лише в травні цього року у ході 11 обшуків вилучено:

– понад 230 ящиків цигарок орієнтовною вартістю більше 2 мільйонів гривень;

– чотири з половиною тонни спирту вартістю 200 тисяч гривень;

– понад 3 тисячі різних ємностей з алкогольними напоями вартістю близько 200 тисяч гривень;

– три автомобілі – “Лексус”, “Мерседес”, “Тойота”;

– понад 2,5 тисяч доларів, 80 тисяч гривень, 800 євро та 5 тисяч злотих.

В одного з підприємців Луцького району вилучено 320 ящиків горілки вартістю понад чверть мільйона.

Під час обшуків загалом було вилучено близько 40 тонн спирту,  понад 9 тонн горілчаних виробів, 800 тисяч пачок цигарок (1600 ящиків) на загальну суму 15 мільйонів гривень.

Цю інформацію було озвучено на прес-конференції прокурора області Дмитра Чепіжака 12 червня цього року, на якій були присутні журналісти сайту “ВолиньPOST”.

Окрім того, інформація щодо виявлення фальсифікату у Володимирі-Волинському та Устилузі була розміщена на офіційному сайті прокуратури Волинської області та оприлюднена за посередництвом інших електронних та Інтернет-ЗМІ 30 березня 2015 року (“Припинено незаконну реалізацію підакцизних товарів у Володимирі-Волинському”.

Чи насправді у місті ситуація із фальсифікатом виправилася на краще – читайте незабаром на “БУЗі”.




один коментар
  1. Кого притягнули до відповідальності??? Яка роль посадовців міської ради, податкової, міліції, прокуратури в тому що вже третій рік відкрито продають підакцизний товар у місті??? Навіщо ці паперові відповіді? До чого тут Ковель, Любомль і Луцьк? Може те що ви конфіскували ви назад вже продали??? Прямо на вул. 20 Липня у Володимирі – Волинському. Кого ви дурите? Пишите листи один одному. Клоуни!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця