<

Волинська митниця протидіє «перекидці товару» – офіційний коментар про події на «Устилузі»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 8.05.2019 / Володимир / , /
Перегляди
7
/ коментарів 8

Офіційний коментар про події 7-го травня на кордоні з Польщею надійшов інтернет-виданню «БУГ» від Волинської митниці ДФС. У листі повідомляють, що події на пункті пропуску Устилуг пов’язані з протидією потрібненню комерційних партій товару (у народі «перекидкою товару»,ред.)

Нагадаємо, що 7-го травня на пропускному пункті Устилуг митники затримали близько 16 автомобілів, котрі везли паливно-мастильні матеріали в Україну.

Текст офіційної відповіді подаємо без змін:

“Волинська митниця у межах наданих їй законодавством повноважень постійно протидіє подрібненню комерційних партій товару. 6 травня через пункт пропуску «Устилуг» майже одночасно до України в’їхало 19 мікроавтобусів, які перевозили більше сотні пасажирів, в тому числі 6 дітей. На кожного з них підряд і майже під копірку на польській гуртівні були виписані чеки на товар «моторна олія», по 47 л на кожного, в тому числі на дітей. Усі паливно-мастильні матеріали – 5450 л, майже 6 тонн – були залиті в одинакові для усіх 5 літрові каністри.

За сукупністю ознак комерційної партії, усім було відмовлено у пропуску цього товару на територію України і запропоновано повернутись у Польщу для належного митного оформлення товару. Якраз на цьому етапі люди почали масово скаржитись журналістам на ніби-то перепони, які митники ставлять на шляху їхнього «чесного заробітку».

Волинська митниця вкотре роз’яснює, що ліміт у 50 кг і 500 Євро (або 50 кг і 50 Євро для тих, хто перетинає кордон частіше 1 разу на 72 години) для неоподаткованого ввезення імпорту громадянином, що в’їжджає в Україну через автомобільний пункт пропуску, стосується його ОСОБИСТИХ ПОТРЕБ.

Подрібнення комерційної партії товару з цинічним використанням дітей, людей похилого віку і соціальних проблем волинських родин – це явище, що є великою загрозою економічним інтересам України.

На ньому спритні ділки, ухиляючись від сплати митних платежів у великих розмірах, наживають шалені статки. А мізерні гроші, які вони пропонують соціально незахищеним жителям волинських сіл, потім виливаються проблемами передусім для самих громадян – із штрафами, кримінальними справами і зіпсутими нервами.

Про шкоду від таких ніби-то «несуттєвих», але протиправних «заробітків» красномовно свідчить такий факт: після митного оформлення цієї одної і зовсім невеличкої для обсягів Волинської митниці партії товару до державного бюджету України надійшло понад 50 тис грн митних платежів.

Громадяни повернулися з пункту пропуску «Устилуг» додому. Волинська митниця ДФС сподівається, що більше вони не найматимуться на таку «роботу» і не залучатимуть до протиправних дій своїх неповнолітних дітей”.




коментарів: 8
  1. А шо, митники у нас вже отримують зарплату велику? Чи совість і патріотизм проявились?
    А може перевірка просто приїхала?

  2. nado davno zakryt etu lavochku ! nado idti rabotat,a ne izdevatsja nad starikami za 300 grn. nad vami uzhe vsja Evropa smejetsja !

    • А цим “старікам” що робити? Дасиш їм роботу, умнік?
      Сам напевно за кордоном на роботі сидиш?

  3. Аж тепер побачили цю узаконену контрабанду,та скільки існує ця митниця стільки і існує перекид ,Митники з цього перекида мають добрі гроші ,а тепер почався мандраж ,бо нова влада на порозі .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок